Friday, March 25, 2016

Klassivend


Mul on üks klassivend, kellega me kooli ajal väga hästi läbi saime. Sõpradena. Käisime üksteisel külas ja aegajalt sai  isegi (kooli?)pidudelt koos koju mindud. Päris palju vahvaid seikasid tuleb meelde kui tema peale mõelda. Esiteks mäletan mina, et kunagi pidin talle jõulupaki tegema ning küsisin, mis talle meeldiks. Tema tahtis Michael Jacksoni kassetti. Ma pidin  palju kummalisi turuputkasid läbi kammima, et seda kassetti leida. Ega sel ammusel ajal kui me koolis käisime, ei olnud nii, et lähed poodi ja kohe ostad.
Tema aga tuletab mulle alati meelde kahte seika. Seda, et ma kunagi ajaloostunnis konspekti kirjutasin: "Valimisõigus oli VAID meestel. Naistel valimisõigust ei olnud." Ta peab IGA kord kui me kohtume, küsima, MIKS ma raiskasin aega selle teise lause kirjutamisele. Ma ei oska sellele vastata:) 
Teisena meenutab ta mulle, kuidas ta kunagi mul külas oli ja sel ajal kui ma midagi köögis asjatasin, uuris ta mu kassettide kogu, kuid sai hakkama eepilise veaga. Ta pani kassetid tagasi riiulisse vales järjekorras. Mul olid need kas värvide vms järgi seatud ja KOHE kui ma tuppa tagasi tulin, nägin ma seda kohutavat tegu, millega ta hakkama oli saanud. Ta sai korraliku peapesu. 

Peale keskkooli lõppu me väga ei suhelnud. Tema läks ülikooli Tallinna, mina Tartusse. Mõned korrad sattusime me ikka kokku, kuid me olime nii erinevaks kasvanud, et ega meil suurt klappi enam polnud. Ka tema pruudiga olin ma paar korda suhelnud, kuid mingeid südamesõbrannasid meist ei saanud. Me olime lihtsalt erinevad. 

Läks mööda HULK aastaid ja nii umbes kaks aastat tagasi juhtusin ma kokku ühe meeldiva naisterahvaga. Tolle sama klassivenna pruudiga, kellest oli vahepeal saanud klassivenna naine. Ja me hakkasime suhtlema. Ikka rohkem ja rohkem ja rohkem. 
Tänaseks on sellest naisest saanud üks minu toredamaid sõbrannasid. Mõnikord on tal mees ka kaasas kui me kokku saame. Enam ei ole ta mu klassivend. Ta on mu sõbranna abikaasa. 

Veider, kuidas mõnikord elu läheb, eksju? 



No comments:

Post a Comment