Friday, February 12, 2016

Südametunnistuspiinad/ Guilty conscience


Mul on üks unistus olnud väga pikalt. Kui ma kuulsin sellisest Norra restoranist nagu Maaemo, mis pärjatud kahe Michelini tähega, unistasin ma, et saaksin seda külastada. Diibi ajal tuli mul mõte, et me võiksime teha koostööd ja nii võtsin ma isegi Esben Holmboe Bangiga ühendust, kuid enne kui me kuhugi jõudsime, läksid asjad nagu nad läksid. Unistus külastusest aga jäi. Ma olen nende kodulehel käinud vist mustmiljon korda, lugenud menüüd, vaadanud videosid ja unistanud, et ühel päeval... Kahjuks on see üsna kulukas lõbu. 
Kui ma ütlen teile, et mul on hetkel meili peal broneering sellesse restorani oma 35.sünnipäevaks, siis ma peaaegu ei usu seda ise ka. Meil on Norras üks perekonnatuttav, täiesti juhuslikult hakkas ta rääkima sellest, kuidas tal on üks unistus külastada üht restorani. Ma teadsin kohe, et ta räägib Maaemost. Ma ütlesin talle, et mul on sama unistus. Ja mida ütles tema? ta ütles, et mina tehku broneering ning ta kutsub meid Marekiga sinna. 
Eile õhtul tegin ma broneeringu. Ma kahtlesin piiiiiikalt, ühelt poolt südametunnistus ei lubanud, sest Maaemo külastamine maksab väikese varanduse, teiselt poolt tundsin ma, et unistuse täitumine oli nii lähedal. Te ei kujuta ette kui pikalt ma mõtlesin enne kui "kinnita" vajutasin. 
Ja nüüd ma vaatan seda broneeringut oma meilil ja mõtlen, kas ma äkki ikkagi peaks selle tühistama. Loobuma selle külastusest. Ühelt poolt südametunnistus ei luba mul nii kallist kingitust vastu võtta, teiselt poolt on see aga nii suur kiusatus. Mida teie minu asemel teeksite? 

Et te saaks aimu, millest ma räägin, siis vaadake seda restorani tutvustavat videot. 



For a very long time I've had a dream. To visit Maaemo restaurant in Oslo. I have even contacted them to ask if we could cooperate with Diip, but before we came further, everything went like it did. But the dream on visiting the restaurant remained. I have visited their homepage and read the menu hundreds of times, I have watched videos about the restaurant hundreds of times, I have dreamt... To visit one of the best restaurants in the world, costs. So I have never aćtually thought that my dream could come true in near future.

When I say to you now that I have a reservation for three in my mailbox to this restaurant, I almost cannot believe it myself. We have a friend here in Norway and she started to talk about her dream to visit one restaurant in Oslo. I know at once it's Maaemo she's talking about. I said I have the same dream. The next moment she said she would like to invite me and my husband to this restaurant. 
Yesterday I made the reservation. You have no idea how long I hesitated before  I hit "confirm". Part of me said it is not okay to accept such a present (for my 35th birthday as she said), but part of me also felt such a temptation. 
Now I look at the confirmation on my mail and have guilty conscience. I cannot decide wheather to cancel the reservation or not. I feel it's a dream come true, but is it right. I cannot decide! What would you do in my position? 
If you haven't heard about the restaurant, look at the video above. Could you resist the temptation? 

1 comment:

  1. No kui see inimene kutsus, siis võib ta seda endale lubada. Ilmselt ei need tema viimased 1000€.

    ReplyDelete