Friday, January 2, 2015

Siis kui me Efkaga oma elu keeruliseks tegime ehk aidake meil võitja valida


Njah, ei ole see võitja valimine nii kerge midagi. Üks tore fotosessioon ei tee ju kellelegi paha. Ma üritasin kogu seda võitja valimise vastutust vaid Efka kaela ajada, et ise puhas poiss olla, aga Efka polnud nõus:)
Nii me siis valisime ikka kahepeale finalistid välja. Kolme asemel sai neid viis. Lihtsalt nii raske oli valida. Kuidas nende seast ka võitja välja valida käis meile kahele üle jõu. Me ei suuda otsustada. Palun aidake meid! Kelle poolt teie hääletaksite?

1. Ma olen pikemat aega juba võtnud hoogu, et fotograafile minna.. Esmalt arvasin, et olen alles titerasvas - vaja rasedusega kogutud kilod kaotada, sest muidu ei mahu ma ju pildile.
Seejärel asusin kõrgkooli ja mõtlesin, et pole mul selle jaoks aega praegu.. 
Siis aga panin endale breketid ja kinnitasin endale, et selline raudne naeratus küll piltidel ilus ei ole ning lubasin, et lähen pildistama peale breketite eemaldamist. 
Pärast breketite mahavõtmist leidsin, et hambad pole piisavalt valged ja muudkui leiutasin igasuguseid põhjuseid, miks ma piltidel ilus ei jää. 

Nüüd on sellest juba palju aega möödas, aga mina ikka otsin vabandusi, ehkki mulle väga meeldiks endast mõned kenad pildid saanud - ei ole ma veel elu jooksul jõudnud fotograafi juurde enda lõbuks.



Marutore oleks, kui Efka mind ilusaks pildistaks ja mu vabanduste otsimise lõpetaks.

kaisa@koffer.ee


**************
2.  Mul on tunne, et lõppeval aastal ei ole minuga eriti midagi head juhtunud... kuigi ma ise muukui endast annan ja annan. Vaatan peeglisse ja näen, et olen allakolmekümneselt juba näost hall ja väsinud. Tahaks lihtsalt midagi ilusat vahelduseks, endale.

liisike@gmail.com

***************
3. me oleme pisike pere ning selle 15a jooksul pole me kahjuks kordagi ühiselt fotograafi kaamera ette sattunud. oleks tore seda teha enne kui järeltulija pesast lendab.
marjekas at icoud.com

***************
4. Ma ei oska öelda, kas ma just väärin fotosessiooni, aga ma tahaksin küll väga-väga jäädvustada fotole oma peagi lõppev lapseootus või siis hoopis beebi esimesed päevad-nädalad. Tõsi see on, et lapseootust ja beebit on kõige parem pildistada just fotograafi juures, aga praegu tundub, et kui oma vahenditega seda korraldama peaks, siis jääks see hoopis ära – nii palju muud oleks vaja! Seega tahaksin ma väga minna üle meeletult pika aja stuudiosse ja jäädvustada fotodele oma vahva perekond.

madlike001@gmail.com


******************
5. Ühinen puhteestlasliku tagasihoidliku (kiidu-nutu)lauluga mokaotsast mainides, et ega mul ju midagi erilist ette näidata ei ole, miks ma peaksin võitma... 
Tegelikult vääriksid võitu minu kallid vanemad, tõelised pärlid, kes sel aastal ka oma pärli-pulma peavad. Ja kuna nende viimane fotograafilkäik ja seega ka viimane professionaalne (normaalne) pilt (e. pilt, kus nad on kahekesi, mis ei ole tehtud kiirustades, sest üks neist üritab mõnd üleannetut last (khm-khm) normaalselt pildile saada või lihtsalt hobifotograafide teadmatusest kellegi pöial pildil mõnd nägu varjutab)*, jääb 30.aasta taha, siis kindlasti läheks võit õigesse kohta. :)

*Mõni näide võib, kuid võib ka mitte olla veidi ülepaisutatud. 
leelo@outlook.com





Pildid: Ikka Efkalt.

18 comments:

  1. Raske tõesti! Kedagi peab ju valima,seega annan hääle nr. 4-le! Aga jah,käsi südamel,see saab teil keeruline valik olema! :D

    ReplyDelete
  2. Valiksin viienda :)

    Eesti inimesed käivad tegelikult ikka väga palju fotograafide juures ja enamus noored pered kindlasti oma perele selle v6imaluse varem v6i hiljem leiavad. Aga vanem generatsioon ei tule tihti mitte selle pealegi, et v6iks fotograafi juurde minna.

    ReplyDelete
  3. Kahju, et ma ise finalistide sekka ei mahtunud, muidu oleks lihtne hääl anda :D
    Aga ma siis valin nendest siin 1. :)
    Palju õnne kõigile! :D

    ReplyDelete
  4. Kui peaksin valima, siis viienda!

    ReplyDelete
  5. Nr 5. Mulle meeldib, kui väärtustatakse vanemaid!

    ReplyDelete
  6. Valin nr 4. Väikse beebiga on tõesti nii palju kõike muud vaja soetada. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma valisin samadel kaalutlustel! Ise kandideerisin samuti sellepärast,et minu 80 aastane ema ka koos meie kõigiga fotodel salvestatud saaks ja ikka sellistel,mida on ilus seinale panna.Ma tunnistan,et plaan fotograafiga koos perepilte teha on mul ikka paar aastat küpsend.Üks keeruline otsus oli,keda pildistama kutsuda. Tundub,et nüüd hakkab plaan reaalsemat kuju võtma.See konkurss andis taas sellele hoogu juurde!

      Delete
  7. Nr.5 kindlasti.
    Noored jõuavad ja teevadki ise pilte pidevalt, vanemad inimesed ennast eriti pildistada ei lase ja ühel hetkel neid ei pruugi enam olla. Meie pere kaotas vanaema, ainsaks värskeks pildiks vanaemast koos vanaisaga jäi 5 aastase lapselapse juhuslikult tehtud pilt.


    ReplyDelete
  8. Raske valik, aga annan oma hääle nr. 4-le.

    ReplyDelete
  9. Viis on ilus number!

    ReplyDelete
  10. Esiteks, kuidas sain ma unustada, et loosimine juba lõppes. Tahtsin ka ju osaleda:( Aga valiksin nr.5

    ReplyDelete
  11. 5. Armas kui keegi m6tleb kellelegi teisele ja eriti armas et vanematele. Vanematele inimestele teeb kindlasti m6ni teistsugune päev palju r66mu ja annab j6udu juurde.

    ReplyDelete