Thursday, January 15, 2015

Mul on nüüd natuke hirm ka ehk unistada tuleb suurelt



Tundub tõesti nii, et kriitikal on edasiviiv jõud. Peale seda kui mu anonüümsed sõbrad mulle selgeks tegid, et ega mul mingit palgatööd loota pole, panin ma paberile oma mõtted, tugevused, oskused, soovid ja hakkasin tegutsema. Tänaseks olen ma jõudnud nii kaugele, et mul on peaaegu koos "kohver" vahvate Eesti tegijate toodetest ja ma olen jälle sammuke lähemal Norras poekese avamisele. Nagu öeldud, juba märtsis lähen ma vaatama sobivaid kohti siin ja seal ning loodetavasti leian ma selleks ajaks ka rahapuu üles, et asjad käima lükata.
Mul on hea meel, aga samas on mul natuke hirm ka. See kõik oli ju pigem üks suur unistus, et küll oleks vahva, aga on aina reaalsemaks muutumas ja tekitab natuke hirmu. Ma ei teagi miks. Lihtsalt tekitab. Ma loodan, et varsti kritiseerib keegi mind veel mingil moel, see annab jõudu. Veider, eksju? Aga no ma olengi veider. Kui mitte hull nagu selgus Mangi loengust, kus Marina käis. Kalade kohta jäi talle meelde selline lause: See tähemärk ei ole normaalne. Nad on kas Jämejala peaarstid või peahullud.
Arstipabereid mul pole, seega...

Igatahes. Kui te teate mulle soovitada mõnd vahvat Eesti tegijat, kes võiks ka Norra projektist huvitatud olla, siis andke mulle teada. Norra, siit ma tulen! Ma tunnengi juba sellest maast natuke puudust. Nagu ikka kui paus liiga pikaks on läinud.



12 comments:

  1. Müts maha! Et sa ka jaksad ja viitsid ja jõuad ja tahad!

    ReplyDelete
  2. Tubli! Hoian pöidlad pihus, et kõik läheks suurepäraselt!

    ReplyDelete
  3. täiega usun, et õnnestub :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures ma usun ka! Sisetunne ütleb, et on õige ja üldjuhul otsused/valikud, mis teen sisetunde järgi, on õigeks osutunud:)

      Delete
    2. minu meelest on see suur eelis, et sa tunned nii norrakaid kui eestlasi (sest god knows, et me nõukogude inimesed ja skandinaavia rahvad oleme oma olemustelt päris erinevad, like it or not :D) ja pealegi on sul ju hea maitse jaaa meil tehakse imearmsaid asju :)

      Delete
    3. Jp, me küll tahame olla jube sarnased, aga tegelikkus on natuke midagi muud. Ma sain ülikooli ajal teada KUI palju ma erinesin Norra tüdrukutest ja miks:D

      Delete
    4. Sa võiksid sellest teinekord postituse kirjutada, et mille poolest just Sa Norra tüdrukutest erinesid :) Oleks päris huvitav.

      Delete
    5. Vabalt. Mul on terve raamatu jagu lugusid sellest ajast:)

      Delete
  4. Minu kudumid tahavad ka Norrasse :)

    ReplyDelete
  5. Minu teada on kalad kunstnikud.
    Lugesin just mingist raamatust, et inimene, kellest võiks saada väga hea kunstnik, aga ta ise sellesse ei usu, tegeleb kompensatsiooniks kunstnike promomise ja toetamisega :)

    ReplyDelete