Tuesday, November 25, 2014

Appi! Aidake mind!



Aidake mind! Mul on kriis. Täielik ja totaalne loominguline kriis. Mitte ühtegi head ideed ei tule pähe. Tahaks Diibis aastavahetusepidu korraldada, aga ühtegi head mõtet pole. Mitte ühtegi:(
Üks variant oleks pimeõhtusöök, kuid see tundub nii tavaline juba.  Selles mõttes, et me oleme neid päris palju korraldanud ja ma ei tea, kas see oleks midagi, mis inimestele aastavahetusel meeldiks. Tahaks ju et oleks ka palju šampust ja esinejagi, aga jällegi niisama "läbu" ka ei taha.
Aidake mind! Kui teil on mõni idee, andke mulle teada. Kirjutage, joonistage, saatke meil, jätke kommentaar, tulge külla...
Et teid kuidagigi moodi tänada, siis panen omalt poolt välja ka tagasihoidliku kingituse. Kui sinu ideest saabki Diibi aastavahetuse pidu, siis oled koos oma kolme sõbraga sellele samale peole oodatud. Otseloomulikult tasuta. Ja teistele, kes kaasa mõtlevad, luban ka mõne üllatuse. Ikka sel samal peol. 

Mõtleme koos midagi vahvat välja. Ma üksi ei suuda. 


12 comments:

  1. Võiks olla näiteks kostüümipidu, a la "Gosby" stiilis 50ndate pidu...ja rohke shampusega.

    ReplyDelete
  2. Sa võiksid teha mõnusa olemise, kuhu on vanemad oodatud oma lastega. Võibolla ma kõlan nagu party-pooper, aga minu meelest see on nii kurb, kuidas aastavahetusteks antakse lapse hoidmine üle vanavanematele vms. Muidugi kõik oleneb peost :)

    Aga miks mitte teha Diip's selline üritus, kus vähemalt õhtu esimeses pooles saavad lapsevanemad oma pisikestele ilusad riided selga panna ja koos nendega aastat ära saata :). See tagaks ehk ka selle, et pidu ei läheks kätte läbuks ja inimesed hoiaksid jookidega piiri.

    Ja kui Sa tahad mingit stiili peole, siis sobib ju hästi nö Bullerby stiil, see on Sulle nii omane ja mõnus :). Meelelahutuseks võibolla isegi mõni õhtujuht, kes rahvast lõbustab (pean silmas sellist humoorikat ja maitsekat meelelahutust, mitte labaseid nalju ja pealesunnitud mänge)

    Eks selle peo teemaga ja ülesehitusega tuleb mõelda ka sellepeale, milliseid kliente Sa oma restoranis meelsamini näeksid :)

    ReplyDelete
  3. Ära muretse, meil pole vanavanemaid, kellele laps "visata", seega suure tõenäosusega mind sel peol ei näe:)

    ReplyDelete
  4. Mul täiesti teisest ooperist mõte. Käisin kunagi ühel sünnipäeval (T.Kangro ateljees) Sinna oli nö kutsutud/palgatud/tellitud :) aktimodell, alguses tundus veider, kuna olin just üle saanud teismeeast ja sisenenud nö täiskasvanu maailma. Kõigil külalistel oli siis võimalus nö aktiivseks peoks. Kes voolis savist, kes maalis paberile (võin öelda, et peale paari klaasi veini, sain valehäbist üle ja veetsin kogu peo kunsti tehes :) Väga lahe oli, tegemist oli täiskasvanute juubeliga (ämma ja äia omadega), lõpuks tegid kunsti ka kõik täiskasvanud (igaks juhuks mainin, et tegemist oli päris jõukate ja viisakate inimestega, et keegi ei arvaks, et asi kahtlaseks v läbuks kiskus). Sina kui diipkunstiinimene, ilmselt suudaksid ideed vastavalt oma klientuurile ja ruumi suurusele kohandada ;) Molberteid Diipi ilmselt väga palju ei mahuks, aga postamendid, kus peale savist skulptuuri teha, selleks ilmselt on ruumi küll. Pärast tore ka pidulistel mälestuseks kaasa saada enda tehtud skulptuur. kes, aga kunstitegemisest huvitatud pole saab lihtsalt nautida näiteks head muusikat ja toitu, ning võin kihla vedada, et õhtu edenedes tekib ka kõige tagasihoidlikumal pidulisel tahtmine savist voolida ;) (vabandan, kui mõte tundus segane, olen kehva eneseväljendaja, kui pean asja kirjutama :) Edu! Mari-Liis (ps, kui mõte tundub huvitav, siis anna teada, võin pikemalt rääkida)

    ReplyDelete
  5. Mõrvamüsteerium. Külastajatele muidugi ette ei tohi ütelda. Mul mees juhtus kunagi ühele sellisele Glehni lossis ja ma tsiteerin: „No see oli ikka elu pidu!“. Algul keegi midagi aru ei saanud aru, mis värk on. Vaatasid ainult, et cateringi on jube kehv. Teenindajad närvilised jne. Tagaruumis oli kuulda, kuidas midagi maha kukkus kolinaga ja personal üksteisega õiendama kukkuks. Siis üks peokülaline ei söö kala ja jättis selle järgi. Kui tema taldrikut koristama tuldi, siis teenindaja nähvas kurjalt: „Miks te ei ütelnud, et te seda ei söö seda? Me poleks siis tooma hakanudki.“ Ühesõnaga korraldajad kasutasid ära ka igasugused spontaanselt tekkinud momendid. Natuke peale seda leiti üks peokülaline basseinist uppununa. See külaline oli peo korraldanud ja ka ainus, kes ette teadis, mis õhtul juhtuma hakkab. Pärast nad siis lahendasid seda mõrva ja auhind oli ka muidugi. Mõrvariks osutus kõige ilusam ettekandja, mõrvamotiive ma kahjuks ei mäleta.

    Neid müsteeriume saab ka väga lihtsates oludes lavastada, ei pea mingi vana loss olema. Selline seltskonnamäng on nagu Maffia. Kes on mänginud teab, et väga põnev. Kondikava saab sellele üles ehitada. Välja saab kuulutada stiilipeo üllatusega vmt. Teemaks vana Inglise kõrgseltskond näiteks ja pärast läheb hoopis Agata Christie ja 10 väikest neegrit lahti. Kogu selle värgi välja vedamine eeldab muidugi väga karismaatilise ja tasemel õhtujuhi-gamemasteri olemasolu.

    ReplyDelete
  6. Aastavahetus on midagi sellis, mille puhul tahaks ehk end ikka veidi rohkem 'lille' lüüa ja särada. Lihtne variant minu arust ongi see, kui ehk teha sellised seltskonna lauad, kuhu paigutad erinevad seltskonnad-paarid istuma. Et peole tulen ntks kaaslasega ning lauas istume veel 4-6 inimesega.. (soovide korral saab ka ainult kahekesi lauas istuda ehk). Aga vahva on sobitada ka uusi tutvusi õhtu jooksul ehk :)
    Lisaks oleks ntks 4-5 käiguline õhtusöök, et hakkab kindlal ajal ja toidud serveeritaksegi kindlatel aegadel. Taustaks mängiks/laulaks keegi. Dresscode võiks olla glamuur vms ja vastavaselt sellele saab kogu interjööri, toiduvaliku seada.
    Ei tekita väga peavalu ning miski keerulise stiili ette seadmine võib olenevalt stiilist inimesi ka eemale peletada, sest mina ntks ei tahaks aastavahetusel end mingisse 'keerulisemasse' rolli riietada :) Aga kõik sõltub jälle inimesest muidugi.

    H

    ReplyDelete
  7. Tere! Nii nagu keegi juba kribas, siis minugi mõte oleks beebi-aastavahetuse pidu. Tore oleks vähemalt esimese õhtu osa veeta koos teiste beebide ja nende vanematega. Põrandanurgakese saaks ringi roomamiseks/"aelemiseks"vastavalt ka kujundada ju. Olen kindel, et paljud noored pered oleks rõõmsad, kui kodu lähedal on vahva koht kuhu minna - kogu perega! Tänapäeva vanavanemad on ju ise hoogsed pidutsejad ja neile oma põnne "visata" ei saa alati..

    ReplyDelete
  8. Kui veits igavaks ja meinstriimiks minna, aga fancyks jääda, siis võiks lihtsalt bankett koos hea esinejaga(miks mitte Indigolapsed?) väga sobiv olla.

    ReplyDelete
  9. Üks variant on pidu stiilis Party like it's 1999, sest paljudele sobivad stiilikad aga variant on ka kasiino stiilis jazzmuusikaga pidu, kus ei puudu ka (heategevus)pokker ja pokkerikoolitus näiteks. Lastega peole sobib loomulikult igasugune värvimuusika ja kui lapsi peol rohkem, siis soovitan võtta kellegi, kes nendega tegeleb mõned tunnid, meisterdagu või ilutulestikku läikivast paberist vms :) peaasi et vanemad saaksid hetkegi shampust juua ;)

    ReplyDelete
  10. Ma seda lastepeo mõtet aastavahetuseks siiski ei pooldaks.... ma mõtlen just restoranipidaja seisukohalt, teie eesmärk on ju muuhulgas ka raha teenida, lapsed võtavad palju ruumi (ja ruumi on teil seal vähe), väikesed lähevad vara magama, vanemad alkoholi ei osta (või ostavad vähe). Aastavahetuse pidu tundub olevat hea sissetulekuallikas. See viimane variant tundub põnev, pokkerikoolitus jazziga vmt. Ja ära saa valesti aru, teie lasteüritused on väga toredad:) Bullerby teema võiks jõulude paiku teha, mandliga riisipuder ja värgid, kogupereüritus enne või pärast jõule nädalavahetusel. Kui teil muidugi talvepuhkust ei ole vmt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lastepeo mõtte aastavahetuseks ma siiski ka välistan, seda just põhjusel, et lapsed ei pea kaua vastu. Küll aga andis see mulle mõtte korraldada nt õhtusööke, kuhu vabalt võiks lastega tulla. Et kestaks paar tundi ja lapsed ei väsi ära:) samas Bullerby teemaline kogupereüritus jõulude paiku oleks väga äge.

      Delete
  11. Ja ma tänan kõiki ideede eest, sain palju inspiratsiooni ja mõtteid ka teisteks üritusteks. Aastavahetuse pidu on nüüd paigas ja loodan, et juba õhtul saan seda teiega jagada:)

    ReplyDelete