Tuesday, May 13, 2014

Intellektuaalsed tegevused

Et ma Idat oma tilulilutamisega ära ei rikuks ja et ta ikka maast madalast õigete väärtustega kasvaks ja mitte sama ebaintelligentseks ei kasvaks nagu ta madalalaubaline ema, siis otsustasime me eile veidike intellektuaalsemate tegevuste kasuks.

Esmalt proovisin ma malemängu. Aga nagu öeldud, siis seda ta veel ei oska. Ma usun, et kui paari-kolme nädala pärast uuesti proovida, siis peaks paremini välja tulema. Potentsiaali tal on.
Teiseks proovisime me "Kalevipoega" lugeda. See tuli tal paremini välja. Huvi oli tunduvalt suurem. Ma püüdsin talle ka selgeks õpetada mõned laused, mida iga eestlane une pealt teadma peaks, ka kuuekuune laps.  Aga see veel nii hästi välja ei kukkunud.  Me jätkame õppimist. Aastaselt võiks ta küll "emme" asemel "aga ükskord saabub aeg kui kõik pirrud kahel otsal lausa löövad lõkendama" hüüda.






16 comments:

  1. Alusta kabega :)

    ReplyDelete
  2. hahaaa, see oleks küll vinge, kui aastane nii hõikaks:) See oleks lahe muidugi ka nelja-aastase puhul.

    ReplyDelete
  3. Ma ei anna alla. See saab olema Ida esimene "sõna":D

    ReplyDelete
  4. Pole küll minu asi öelda aga ütlen ikka kiusu pärast. Eesti periood sai meil läbi nii 4 kuu vanuselt. Siis jah tantsisime Tuljakut ja lugesime Kalevipoega ... Nüüd kasvatan eurooplast ja harjutame Hamleti monoloogi.
    Jah magada.Võib olla undki näha. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nüüd ma tunnen end küll täieliku läbikukkujana. Et ma ka nii hilja alustasin... Näed sa, siin ongi siis tagajärg nende kleitidega mängimisel:D

      Delete
  5. Sul on õnneks raamatud nii paigutatud, et laps saab ise valida eesti või välismaa klassika vahel.
    Ida on tubli, kõik kuuekuused sugugi veel ei rooma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda nüüd küll, et valida saab ta ise. Eile enne "Kalevipoja" avastamist valis ta tükk aega värvilise "Kassid" raamatu ja "McQuaili massikmmunikatsiooniteooria" vahel.

      Selle tublidusega on nii, et nii nagu kõik vanemad arvavad, et nende laps on "natuke rohkem arenenud kui teised samaealised", siis mina olen siin segaduses. Ida roomab, käputab, aga ei istu. Samas ajab ta end asjade najal püsti ja seisab. Küll vaid hete, aga seisab. Kas enne seda püsti ajamist ei peaks istuma õppima? Või ta ei õpigi istuma? Miks?

      Delete
  6. Küll ta sealt püsti ajades varsti end istuli kukutab;) Ära muretse! Mingi roomamise võib vahele jätta, aga istumisest ei pääse meist küll keegi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei tea, ma vaatan siin küll, et enne õpib Tuljaku ära kui istumise;)

      Delete
  7. Hmm... seisab ja ei istu. Selle kohta on mul vaid üks sõna - Ilmatüdruk :).
    Näen, et Sulle ei anna ikka rahu, et Martake Tuljakut vihub ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. No kus ta siis rahu saab anda, et kusagil on laps, kes juba Hamletit tsiteerib, samal ajal kui Ida ei oska veel Kalevipoegagi lugeda. Kus on häbi ots;)
      A ei tea, kas ilmatüdrukuks oleks veel vara kandideerida? Või oleme ehk sinna ka hiljaks jäänud;)

      Delete
    2. Ega muud üle jää, kui uus laps teha;)

      Delete
    3. Ah noh, las ta jääb. Lepin sellega:D

      Delete
  8. Hissand, ja minu oma "loeb" kóigest Ellen Niidu Pille-Riini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas pole hea, et sa seda blogi loed? Nüüd sa tead, et Pille-Riin on imikutele, selles eas peaks ikka Hamlet läbitud olema juba.

      Delete