Wednesday, April 16, 2014

Väike metslane hakkas liikuma. Sihikindlalt teravate kapinurkde suunas.



Ida avastas eile, et roomamise asemel oleks palju mõistlikum põlved krõnksu tõmmata ja käperdades* edasi liikuda. Niimoodi jõuab palju kiiremini punktist A punkti B. Ja palju rohkem tähelepanu saab ka. Piisas mul ta vaid keset tuba panna ja arvuti taha istuda, kui ma pidin jälle püsti tõusma ja ta ohtlikest ja teravatest esemetest kaugemale tõstma. Normaalse lapsena tormas ta ju otsejoones kapi teravate nurkade suunas. Või siis oma garderoobinurka nagu tõeline naine. Üritas end kastide najal püsti ajada ja kingadeni ulatuda. 
Kuna ta just kõige elegantsemalt veel asju haarata ei oska, vaid tahab endale kõike selga tõmmata, asja raskusest/suurusest hoolimata, siis tundub mulle, et suuremate kukkumiste vältimiseks tuleb mul kõik iluasjakesed nüüd põrandalt kokku korjata. Või Ida mullikilesse mässida. 
Olgugi, et enam ei saa päris rahulikult istuda ja kogu aeg tuleb silmanurgast Idat jälgida, siis pean ma tunnistama, et selline tõugu kombel ringi rahmeldav laps on niisama paigal lamavast lapsest kordi lõbusam jälgida. Istud tal kusagil läheduses ja vaatad, kuidas ta edasi üritab ukerdada. Ikka sihikindlalt teravate nurkade poole. 

Ma peaks ta puuri panema. Huvitav, kas need "lastepuurid", kuhu mind ja veel Tillukest Delisatki väiksest peast kinni pandi, on tänapäeval keelatud? Ma ei ole küll kuulnud, et keegi sellist asja maininud oleks kusagil, veel vähem olen ma neid müügil näinud. Ju on inimõigusirikkuv ja seega keelatud. Ükski normaalne ema ei pane ju oma last kuhugi kinni!



* ma tean juba, et korrektne oleks öelda "käputama", aga see sõna on mulle nii võõras. Las ta siis natuke aega liigub käperdades, küll ME käputama ka hakkame:)

8 comments:

  1. puurid veel olemas, aga... seal ei pruugi talle meeldida :-)
    ei arene ka :-) mul pole ükski laps (hunnikust lastest) kuskile terava kapinurga vastu roomanud/käputanud.
    kus sul see kapi tuunimis teema on? no ei suuda leida. tahaks ka vuntsida jyski kummutit. tänkjuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda mõtlesid: http://johannamariaprangel.blogspot.com/2013/10/eilne-ja-tanane-koondis-uku.html?

      Delete
  2. Käperdama ongi korrektne: http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=k%C3%A4perdama&F=M
    Käputama ei pea hakkama :)

    ReplyDelete
  3. puurid on müügil küll, aga pigem turva trepp ära mõneks ajaks... puur piirab ju liikumisvabadust, minu oma keeldus seal olemast

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, eks me roomame koos mööda Ussipesa ringi ja kui ära tüütab, paneme ta Hugoga puuri kinni:)

      Delete
  4. Mängumaneezideks nimetatakse neid puure. Ahistab last küll aga kui vaja teise tuppa minna või midagi teha siis suureks abiks.

    ReplyDelete
  5. Just! Ma mõtlesin, mis see korrektne nimi oli:) aga nägin just Pinterestis, kus kasutusse oli läinud tühi täispuhutav bassein. Selle proovin ma küll suvel õues ära:)

    ReplyDelete