Monday, April 21, 2014

Mareki Hilfigeri sokid ja minu Valentino kleit


IGA KORD kui meil on Marekiga kuhugi minek,  kordub üks ja seesama. Mina olen riides ja siis ma ootan ja vaatan, kuidas fashionista end riidesse sättima hakkab. 
Minul on alati umbes välja mõeldud, mida ma selga panen. Nii ei lähegi mul rohkem aega kui lihtsalt võib-olla ehete või muude aksessuaaride valimine. Siis siseneb garderoobi Hr. Abikaasa ja küsib: "Mis ma selga panen?"
Ma pööritan silmi. Ma ei tea. Mul on ükskõik. Pane lihtsalt midagi. Pärast mõningast kaalumist leiab ta sobivad püksid. "Aga milline pluus?" Ma pööritan silmi. Ma ei tea. Mul on ükskõik. Pane lihtsalt midagi.
Marek solvub. "Miks sa ei aita?" küsib ta. Ma lihtsalt ei viitsi, sest ma olen kaheksa aastat seda sama mängu mänginud. 
Lõpuks leiame me kuidagi moodi sobiva pluusi. "Mis ma siia peale panen?" tuleb järgmine küsimus. Ma ei tea. Mul on ükskõik. Pane lihtsalt midagi. Noh ütleme, et peale tahetakse panna ruuduline pintsak. "Oi, aga siis see pluus ei sobi," vaatab fashionista end peeglist ja me oleme tagasi pluusi valiku juures. Sõltuvalt olukorrast jõuame me mõne aja pärast otsuseni, kas vahetada pluus või panna teine pintsak. "Kas ma panen värvilised sokid?" Küsimused ei ole kaugeltki mitte veel lõppenud. Millist värvi? Kas roosad? Kollased? Sinised? Kõik sõltub ju sellest, millised kingad välja valitakse. 
Kui lõpuks on Hr.Abikaasa suutnud kostüümi kokku sobitada, suundub ta vannituppa end kammima ja peegli ette viimistlema, st vaatama, kas kõik ikka sobib kokku ja on nii nagu peab. "Nooh, kuidas ma välja näen?" küsib ta lõpuks edevalt. 
"Väga hea," vastan ma tüdinult. Nii nagu iga kord. 


Mõnikord harva küsin ma, et noh äkki ehk mõnikord võiks ka mulle midagi öelda, et  ma näen/ei näe hea välja. "Ah, sa näed alati hea välja," vastab Marek sellisel juhul nagu muuseas ja tegeleb oma kostüümiga edasi. Kasvõi siis kui me ballile läksime ja mu kleidilukk katki oli. Vanaema üritas kleiti mulle selga õmmelda, et mul oleks üldse midagi selga panna, aga Marek solvus, sest keegi ei  vaadanud, kumb lips talle paremini sobib.
Teine kord on mul küsimus kingade kohta. Et kummad paremini sobivad. Mitte et Marek väga süvenekski vastab ta midagi lihtsalt vastamise pärast. Ta ei saa süveneda minu asjadesse. Ta peab otsustama, mida endale selga panna. Nii ma siis üldjuhul enam ei küsigi ja eeldan, et ma näen ka fashionista kõrval enamvähem talutav välja.

Nii oli ka see laupäev kui me peole läksime. Mina olin juba ammu valmis. Ja siis algas Mareki show. Mis püksid? Mis pluus? Mis värvi sokid? Mina istusin ja mõtlesin, et huvitav, kas kunagi tuleb ka kord kui Hr.Abikaasa mind märkab või et me valime mulle riideid selga.
"Jajaa, sa näed ka hea välja," heitis ta jälle nagu muuseas üle huulte ja valis sobivat värvi sokke edasi.
"Peaasi, et Hilfigeri märk sokkidel on," itsitas kõrvalt emme, "kahju aint, et keegi ei näe. Aga sa võid vahepeal pükse kergitada, siis paistab ikka see ka välja."
"Eks ole," laususin mina, "minul on ka Valentino kleit seljas."
"No aga te minge peole ja mainige kohe need väga olulised faktid ära," pakkus emme välja lahenduse. Mõeldud-tehtud!

"Väga ilus kleit," ütlesid peol teised naised. Vähemalt keegi märkab Hr. Abikaasa kõrval ka mind.
"Valentino," vastasin mina ja et Marek end ootamatust tähelepanust ilmajäämisest halvasti ei tunneks, lisasin ma, et Marekil on Hilfigeri sokid. Õnneks me sõbrad tunnevad meid, nad saavad aru, miks sellised vajalikud ääremärkused. Et need on lihtsalt naljad, mitte maailma kõige olulisemad detailid ka päriselt.

Täna on meil vaja kell kaks ühel üritusel olla. Ma palusin Marekil kella üheteistkümneks koju tulla. Et me ei peaks jälle viimasel hetkel pluuse, pintsakuid, kingi ja sokke sobitama. Sest mitte kunagi selle kaheksa aasta jooksul ei ole ta kordagi ette mõelnud, mida selga panna. Kõik juhtub alati viimasel minutil. Ja hoidku jumal kui siis selgub, et sobiv pluus on pesemata või triikimata või väike ja õiged sokid on kah pesus.


14 comments:

  1. Eveliis ma lihtsalt pean mainima, kuigi ma sind ei tunne siis väga lahe blogi on sul. Iga kord kui vähegi naljakam postitus on (enamasti nagu ikka on) siis leian end arvuti tagant itsitamast ja mõtlen, kui lahedad inimesed ikka olemas on :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan! Me muide laivis oleme veel lahedamad:D
      Näiteks eile arutlesime selle üle, kumb kiiremini jookseb, kas lehm või mina. Mul oli seda vaja teada, juhuks kui lehmad peaksid mind kunagi taga hakkama ajama. Kunagi ei saa liiga ettevaatlik olla;)

      Delete
    2. Lehma eest pole vaja joosta (ütleb maakas), keera ringi ja tee mingit häält või hüppa vmt, lehm jookseb ära. Eriti hea on, kui on mõni laps võtta - väiksed olendid ajavad neid täitsa paanikasse. *mo esimene "päris"-töökoht TPLi järel oli suvine karjakute asendamine - 10aastane mina ja 200 lehma, läks päris kenasti*

      Delete
  2. Selle lehma jooksu saate ju ära proovida. Kui ma hästi mäletan, oli lehmadega karjamaa üsna lähedal. Aga ma panustan lehmale ja seda puhtalt sellepärast, et tal on neli jalga:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marek ütles sama, et lehmal on ju neli jalga:D seepeale ma uurisin, et ega lehm ju puu otsa ei roni...

      Delete
  3. Aga sa pane Marekile sobiv komplekt juba varem valmis Lapsele sa ju valid ise riided, asi see siis mehega samuti teha.
    Tütrega läheb niikuinii varsti riiete valimine dramaatiliseks. Usu, ma tean, mul on tütar ja kaks tütretütart.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ka variant tôesti:) aga ei tea, kas ma ikka oskan ôigeid sokke valida ôigete kingade juurde.

      Delete
  4. aitäh, tegid tuju kohe nii heaks :-)
    ps. mul abikaasa ka samasugune. iga jumala kord käib üks trall tema ootamise, sättimise, riiete ümber.
    14aastat juba. oeh, mina oma hunniku lastega peaaegu juba peol, kui tema peegli ees sobitab riideid.
    ja ilmtingimata vaja veel dussi all käia, habet kolm korda ajada :-S mehed !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selle duši all kâimisega tuleb mulle meelde, et kui suvel midagi pinotexisime sai poole töö peal pinotex osta. Mina olin valmis niisama kohe minema nagu murjam, a Hr. Abikaasa käis pesus, vahetas riided ja pani käekellagi käele;)

      Delete
  5. Oeh, nüüd purunesid mu viimasedki lootused- ma lootsin, et saab sellest kombest kuidagi varsti ehk välja ta kasvatada, aga siit lugedes tundub, et see on püsiv. Ma olen korduvalt ähvardanud ta koju jätta järgmine kord kui ta ei suvatse oma riideid varem valmis vaadata, aga veel pole juhtunud olema üritust, kus saaks selle ähvarduse täide viia. Ma olen nõus tal riideid pesema ja triikima, aga mitte 5min enne seda kui uksest välja peaksime astuma :)

    ReplyDelete
  6. Nõustun nendega, kes ütlevad, et blogi on alati väga tore lugeda ja nõustun ka sinuga, et laivis olete te veel lahedamad :)
    Tekkis kohe igatsus sinuga kokku saada;)

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näed sa siis, ma ei olegi sinuke, kes arvab, et ma lahe olen;) m
      MINA olen alati valmis uueks lõunaks. Näiteks uuel nädalal sulle sobival ajal.

      Delete