Monday, December 9, 2013

Oh jumal, millal kasvab aju, mil mõte sees

Minu kenijaalsed väljaütlemised on omaette klassika. Küll ma olen Marekilt küsinud, et kust ta teab, et kõik lehmad emased on ja küll ma olen arvanud, et põhjasuunda saab määrata nii, et seisad otse, sest põhi jääb alati otse ette. Eks neid on veelgi. Eile lisandus uus pärl.

Vaatasime päeval  DVD-lt Dagö kontserti, kui ühtäkki küsib Marek: "Kuule, mis nende vendade nimed olid, need Rebased?"
Ma jään talle rumala näoga otsa vaatama.
Marek jätkab: "Et üks neist oli ju ka Peeter?"
Vaatan ikka vel talle rumala näoga otsa.
"Miks sa mind niimoodi vaatad?" küsib ta.
Ma ei saa aru, kas see Peeter Rebase küsimus on mingi nipiga küsimus ja vastan siis lõpuks, et see seal ongi ju Peeter Rebane.
"Jah, aga, kas see teine, see, kes Solarisega tegeleb, on ka Peeter Rebane?" küsib ta.
Vaatan jälle rumalalt talle otsa ja küsin siis: "Kas neid Peeter Rebaseid on siis rohkem vä?"
"Muidugi," vastab Marek ja nüüd vaatab tema mulle otsa nagu maailma kõige rumalamale inimesele. "Mis sa arvasid, et see on üks ja seesama Rebane või?"
Noogutan. "Nojah, ma veel suvel Dagö kontsertil mõtlesin, et veider, et endal on miljoneid rahasid, aga viitsib veel Dagös kitarri mängida, aga ma ei viitsinud seda tookord välja öelda."
Marek vangutab pead: "Küll on hea, et sa seda kusagil suuremas seltskonnas välja ei öelnud."

Ülejäänud pool õhtut möödub nii, et mina püüan Marekile selgeks teha, et mu eksimus oli mõistetav, sest need kaks Peeter Rebast on sarnased, ja Marek püüab mulle selgeks teha, et nad ei ole absoluutselt sarnased. Mingi nurga alt ju on? Ahjaa, enne kui ma Marekiga nõusse jäin, et Peeter Rebaseid tõepoolest võib rohkem kui üks olla, pidin ma seda ikka guugeldama. Väike osa minust ikka lootis, et RobbieWilliamsi-Peeter ja Dagö-Peeter on üks ja seesama inimene. Seekord ei läinud siiski õnneks. Pidin tunnistama oma eksimust.

Kusjuures seal suvisel kontserdil ma mõtlesin küll, et naljakas soeng sel Rebasel, et muidu on ta ju teistsuguse soenguga. Seda ma ka Marekile tookord ei öelnud. Lihtsalt mõtlesin. Nüüd ma siis tean, et Peeter Rebaseid on vähemalt kaks.

No comments:

Post a Comment