Thursday, November 7, 2013

Emme

Ei, ma ei kavatse rääkida sellest, kuidas ma nüüd "emme" olen, kui äge/mitteäge see on vôi midagi muud sarjast "Seiklusjutte emmest ja Idast", vaid hoopis emmest, päris emmest, minu omast noh.
Nii veider kui see ka pole, siis ka minusugused lillekesed ei ole korjatud peenralt, vaid tulevad kellegi kõhust, pôrgupiinasid tekitades nagu hiljutise sûnnitusralli valguses selgus.
Niisiis mul on ema. Ja on tema alles paras tükk.

Ta on maailma suurim kriitik, ta läheb närvi kui ma kirjutan valesti "duši all" ja tunneb piinlikust kui ma ei tea, et "karmiinpunane" kirjutatakse k-ga. Blogi lugedes elab ta ilmselt üle sada väikest minisüdarit, sest see kubiseb kirjavigadest ("kas sa üldse üle ei loe, mis sa kirjutad?"). Ta teab kõike ("ma tean küll, see on, see on, ahh vaata sõnaraamatust järgi"). Tal olid mu jaoks suured plaanid, aga suursaadiku või välisministri asemel sai minust kôigest filoloog (ma alati kaitsen oma kirjaoskamatust sellega, et norra, mitte eesti filoloog) ja müügijuht. Ja nüüd olen ma vapsee lapsega kodune, kuigi ka see on parem kui müügijuht, nii on ta vähemalt vanaema.
Ta on perfektsionist (98 punkti 100 oli kehv eksamitulemus;). Ta ei kannata maha tilkunud vett (ka duši all käies) ja armastab puhtaid pôrandaid (siiani on ta lemmiktantsuks "tants mopiga", mida ta vôib iga kell uuesti esitada).
Ta on jonnakas. Tal on alati õigus. Ta teab alati kôige paremini, kuidas ja mis on ôige. Ta suudab mind minuti jooksul närvi ajada. Nutma ajada. (Mõnikord suudan mina ka teda nutma ajada.) Naerma ajada. Ta suudab lapsesuuga kôiki tahtmatult solvata. Lapsesuu on üldse tema leivanumber.  Aga ta suudab ka lohutada. Olemas olla just siis kui on vaja. Õigel hetkel. Ôiges kohas. Nii nagu ta lubas "ringinurgas (rätiku ja švammiga) " alati olemas olla.
Ja siis ma môtlen, et meil on üks äge maffiapealikust ema
Millegi pärast olen ma nii tema sarnane. Ja mitte välimuselt.


PALJU ÕNNE SÜNNIPÄEVAKS!

Kuna ta lubas endale uue tütre võtta, sest enda oma riputab temast nii koledaid pilte avalikult ülesse (ma ei saa muidugi aru, mis ta joriseb, vaadaku parem seda töllmokka enda kõrval, kellest ometi kasvas Miss Estonia kandidaat;), siis ma tema meeleheaks panen üles ka ühe pildi, mis minu arvates on tõeliselt kaunis. Me räägime ikka minust. Et kui kaunis mina olen;)



No comments:

Post a Comment