Monday, October 28, 2013

Multitasking/rööprähklemine

Tänane öö oli esimene, kus me põhimõtteliselt suutsime täitsa edukalt koostööd teha, mis tähendab, et ma olen ju täitsa välja puhanud ja saan selle aja, mis Ida nüüd magab tegeleda kõigi saja vajaliku ja tähtsa asjaga, millega kodused emad ikka tegelevad:D
Üks osa minust tahaks lihtsalt harjumuspäraselt visata jalad lauale ja vaadata telekast mõttetuid seriaale, et noh nii lõõgastuda. Selle mõtte matsin ma kohe eos.

Teine osa minust tahaks koristada, sest paari päevaga, mis me kodus oleme olnud, on koerad ja kassid saanud vaba voli ringi jalutada, kus jumal juhatab ja terve kodu on kattunud loomakarvade alla. Nii et enam ei saa aru, kus algab vaip ja kus koera-ja kassikarvad.

Kolmas osa minust püüdis aru saada, kui kaugele Diipis asjad on jõudnud. Mitte et ma kahtlustaks, et Marek hakkama ei saaks, aga lihtsalt tahaks ka rongil olla. Sain rongi viimasele vagunile. Väga asjadesse ei süvenenud, nii et kui ma inimestele ikka täitsa arusaamatuid kirju saatsin, siis ma loodan, et saan selle pregnancy brain´i kaela ajada.

Neljas osa minust tahtis selgust saada oma rahaasjades ja maksta ära mõned arved. Arved said makstud, aga kas ka õiged ja õigetele inimestele ja õigetes summades... See on juba omaette küsimus. Rahaasjadest ma ikka aru ei saanud. Kunasest ma siis emapalka saama hakkan? Veebruarist? Dziisus! Tegelt? Kuidas see võimalik on?

Viies osa minust tahtis lugeda "tite kasutusjuhendit", lootes et saan sealt teada nipid, kuidas titte õigesti käsitseda. Osa asju olen ma küll juba selgeks saanud, aga suurem osa on ikka veel müstika.

Kuues osa minust tahtis uurida, miks mul pole absoluutselt söögiisu ja mida imetamise ajal peab ja ei pea sööma. Liiga palju infot oli netis. Andsin alla.

Seitsmes osa minust püüdis aru saada, kuidas lapse sünd registreerida ja nimi panna. Kas tõesti ei saa seda teha interneti teel? Aastal 2013? Ja me peame kohale minema? Kuhu? Mida veel vaja teha on? Kuhu taotlused või avaldused esitada?

Kaheksas osa minust...kaheksas osa minust sai aru, et Ida magab hetkel maksimum kolm tundi, kõigega ma niikuinii selle vahemiku sees tegeleda ei jõua. Kõige olulisem on vist hetkel tegeleda Diipiga. Sest ikka veel ei suuda osa inimesi meist aru saada ja ajab oma jonni. Ega muud ei olegi, aga iga päevaga mis me venitame, kaotame me raha. Ja raha meil ülearu pole:(
Et elu liiga ilus ei oleks saimegi samal hetkel kui ma siin seda postitust kirjutan, meili, kust põhimõtteliselt võib välja lugeda, et keegi polegi meile luba andnud restorani ehitamiseks ja et me oleme ise rumalalt riskinud. Mul tekib ahastust, sest ma saan aru, kui piiripeal me hetkel mängime. Mis avamisest me üldse enam räägime.
Aga palun seletage mulle, kuidas me saame testida toidulõhnade levikut ja seda kas meie ventilatsioon on piisav, kui meil ei lubata ventilatsiooni paigaldada? Paberite ja jooniste järgi on kõik korrektne, aga luba me ei saa, sest me ei ole tõestanud, et meie ventilatsioon on piisav. Paaripäevase lapse kõrvale selline lisastress veel vaid puudu oligi:(

Oota, aga kuna ma pidin hakkama kaalust alla võtmiseks trenni tegema? See pidi ju ka päevaplaani mahtuma:D

Ahjaa. Kallid sõbrad, ma loodan, et te saate siis aru, kui ma telefonile või meilidele ei vasta. Ma alles harjun selle multitaskinguga. Kusjuures nii veider kui see ka pole, siis kõige rahustavam ongi väikest Idat vaadata, isegi siis kui ta nutugrimasse teeb.

10 comments:

  1. Kui te abielus ei ole, siis ei saa lapse sündi registreerida/nime panna interneti teel, müstika ma tean. Tuleb minna Perekonnaseisuametisse kohapeale, võta kaasa haiglast antud sünnitõend, kohapeal läheb max 5 minutit ja nimi olemas :)
    Kuni emapalga saamiseni on ju dekreedirahad :)

    ReplyDelete
  2. Abielus me oleme, nii et õnneks saab midagi siiski lihtsalt ka tehtud:)
    dekreedirahasid planeerisin enda arvates ikka väga korralikult, aga ilmselt restoran ja lapse sünd tegid oma osa ning millegi pärast ma arvasin ka, et nende rahadega pean hakkama saama detsembrini. Noh, juhul kui me restorani avatud saame, siis saame vähemalt jaanuar-veebruar süüa, kui aga mitte, siis...ah kes nii kassi asja peale viitsib hetkel mõelda:)

    ReplyDelete
  3. Just for info:
    1. Esimesest emapalgast ära väga palju oota. Seda saad saa nädala eest, ehk lapse sünnikuupäevast kuu lõpuni. Palka makstakse Põhja-Eestis järgmise kuu 8ndal kuupäeval.
    2. Söö kõike, mida tahad, aga mõistuse piires. Aga joo palju, soovitavalt vett või magusat morssi/teed (on olemas ka fenkolitee, mis peaks piimahulka suurendama).
    3. Trenni teed siis kui vaja. Ma tegin seljalihastele ja kõhulihastele, sest kutt kasvas kiiresti ja selg valutas kurjalt. Muud trenni ei tee, sest olen liiiga kondiks jäänud (pole enam riideid selga panna).
    Puhka ka. Hea, et öösel puhata said. Ma sain alles nädal aega tagasi esimest korda öösel puhata (kutt 1 aastane), muidu tankis end nagu väike kell iga 2 tunni tagant.

    ReplyDelete
  4. Et siis naistepäeval vôin alles emapalka oodata? Kuidas kurat mina jälle asjadest valesti aru sain

    ReplyDelete
  5. Tee ruttu lapsele isikukood, ma olen mõlema lapsega otse haiglast sinna läinud. Siis saad asju ajama hakata -näiteks riigi sünnitoetus (saad netis teha), siis aja lastetoetus korda, vallas äkki sünnitoetus? Emapalk tuleb tagant järgi, peale dekreedi lõppu. Selleks ka avaldust tarvis. Kas mehele 10 tööpäeva isapuhkust ikka taotlete? Dekreet põhimõtteliselt 4,5 kuud, peale seda siis hakkad 8. Kuupäeval raha saama(kui ikka Põhja-Eesti sissekirjutus).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isikukoodi all pidasin silmas nime. Sest praegu on Zujev,X ilmselt :)

      Delete
    2. Ja lasteaia sappa saamiseks on ka koodi vaja!

      Delete
  6. ei saa vaiki olla.. emapalga esimene suurus sõltub lapse sünnikuupäevast vaid neil, kellel rasedus-ja sünnituspuhkust ei olnud. tööl käinutel sõltub kuupäevast, mil RSP läbi saab. Ehk siis kui nt RSP viimane kuupäev on 2. jaanuar, siis saab vanemahüvitist 3.-31 jaanuar eest ehk sisuliselt terve kuu. Kui aga nt RSP lõpukuupäev on 23. jaanuar,siis saab VH 24.-31. jaanuar eest ehk siis vaid nädalajagu proportsionaalselt kuust arvutades. Küll aga makstakse VH tagantjärele ehk siis jaanuari eest teenitu kuulub välja maksmisele veebruaris. Seega võib veebruarikuusse küll jääda esimene väljamakse, kui RSP saab läbi jaanuaris. Kogu paberimajandusest ja kuupäevadest jne võib soovi korral täpsema info saata meili peale - veidi ühe vahendaja kaudu suve hakul juttu oli juba osadest küsimustest ka.
    Ning muidugi õnnesoovid :)

    ReplyDelete
  7. Ma vaatasin Ida pilte - ja ausalt, jälle üks laps, kes on ühtaegu nii ema kui isa nägu (niipalju kui ma teid piltidelt tean) - über-armas:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minult on ta punnpõsed tõepoolest pärinud. Ja kui vaadata minu beebipilte, siis ka mõned näoilmed on vägagi sarnased, eriti kuri jonninägu kui kohe midagi ei saa:D

      Delete