Friday, October 25, 2013

Beebiblogi, siis beebiblogi



Et mulle ette ei heidetaks, et Idat peidus hoian;)
Me lihtsalt hetkel peame konstruktiivseid koostöö läbirääkimisi, et kuna ja kaua magada, kas seda teha pigem öösel või päeval, kuidas süüa ja kaua jne. Lisaks üritan ma selgeks saada, kuidas last hoida ilma et kardaksin, et ta katki teen, kuidas mähkmed jalga käivad, sest loomulikult suutsin ma esimese korra seda valesti teha (mina ju;), kuidas kurat kõikide teiste käes pesemine ja lapse liigutamine nii kerge tundub. Mul oleks käte asemel nagu karukäpad. 
Ehk siis... Pildistamine on hetkel teisejärguline. Sinna faasi me ilmselt veel jôuame:D
Aga üks on selge, Ida on oma Miss Estonia välimusega emalt pärinud punnpôsed. Nagu ka juuresolevalt pildilt näha. 

6 comments:

  1. Ta ei saakski väiksemate põsekestega olla :) Pähklid peab ju talveks kuskile tallele panema :)

    ReplyDelete
  2. Palju-palju õnne lapse sünni puhul! Olen Su blogi pikaajaline lugeja. Pakuksin omalt poolt välja ühe soovituse, kuidas oma elu lihtsamaks teha. Eestis kangesti propageeritakse seda kraani all pesemist mähkmevahetuse ajal, aga mina isiklikult tundsin, et mulle on täiesti vastuvõetamatu sellist väikest habrast olevust niimoodi solgutada. Hakkasin uurima, kas ja kuidas saaks lihtsamalt. Tuli välja, et mujal maailmas sellist asja üleüldse ei praktiseerita, kasutatakse kas vee all märjaks tehtud vatti või riidelappi või siis lihtsalt tundlikule nahale mõeldud beebisalvrätte. Vaata kasvõi youtubest õppevideosid või googelda "changing diapers" - seal ei ole kuskil sellist solgutamist. Mina kasutasin esialgu suuremaid vatipatju, mille sooja veega märjaks tegin, hiljem läksin üle nahasõbralikele salfakatele. Ja ma ütlen ausalt, see tegi mu elu miljon korda kergemaks ja stressivabamaks! Paljud teised emad näevad alguses vaeva imetamisega, minul tuli see kergesti, aga vot see kraanimajandus tundus äärmiselt ebameeldiv ja lihtsalt ei sobinud mulle. Eks see olegi nii, kuidas kellelegi sobib, aga mõtlesin, et jagan oma kogemust. Et ei ole nii, et PEAB ja pole muid võimalusi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise môtlesin sama, et kuidagi teisiti peab ju ka saama. Vähemalt seniks kuni karukäpad kaovad. See tundub igatahes olevat kôige keerukam, muude asjadega on nii enam-vähem, harjumatu ja hirm ikka, aga ületatav. Vist;)

      Delete
  3. Minu jaoks oli ka kõige keerukam :) Ja tõesti, ära põe sellepärast üldse. Mul olid ka karukäpad, aga nüüd, kus laps juba 1,5, on need käpad ammuilma üsna osavaks treenitud :D
    Ja lisaksin veel, et pesemata pole mu laps sellepärast kunagi olnud, hakkas juba suht varakult iga päev vannis käima :) Vannitamine, muide, oli minu jaoks üsna kerge ja mõnus tegevus algusest peale. Ehkki esimestel kordadel oli mees ikka abiks.
    Muide, üks hea link: http://bubbababy.ee/waterwipes/ Tõesti super toode, soovitan soojalt! Oma lapsele ma tellisin neid Iirimaalt, siis veel polnud Eestis saada.

    ReplyDelete
  4. Mina panin esimest korda mähkmed tagurpidi. Kust ma pidin teadma, mis moodi need käivad? Ei olnud kunagi ju kellelgi mähkmeid vahetanud.Ühesõnaga kõigil juhtub. Ja see on täiesti normaalne, et alguses ei oska lapsega kuidagi ringi käia.
    Vannitamise delegeerisin kohe mehele ära, alguses mõned korrad toimetasime koos, aga edaspidi ta üksi, mulle see aeg siis puhkamiseks :)

    ReplyDelete