Thursday, August 1, 2013

Emotsioon nr 48

Ma olen kolm halvasti maganud. Keeran ühe külje peale, jään magama, külg väsib ära, tahaks end teise külje peale keerata, aga see on nii kuradi vaevaline tegevus, et poole rullumise peal väsin ma ära. Jään selili. Ebamugav on. Titt mürgeldab. Lõpuks saan end ometi teisele küljele keeratud. Suudan magama jääda. Ja tunnen, et käsi on surnud. Täiesti surnud. Hakkan end jälle ümber keerama. See võtab jälle nii kaua aega, et uni jõuab ära minna. Kuulan Janeki vaikset ja rahulikku nohinat ning olen vihane, et magada ei saa. Kolistan end teise tuppa. Ja nii juba kolm ööd järjest.
Kas ma enam ei saagi normaalselt magada? Või harjun ma selle suure kere ühelt poolt teisele poole vinnamisega lõpuks kuidagi ära?

5 comments:

  1. Esimese rasedusega oli mul nii, et viimastel kuudel läks hommikul kell 4 uni ära. See tähendas, et kõht oli raske, keerata oli võimatu, tegelene hakkas kõhus niimoodi mürgeldama, et magamise võis igal juhul ära unustada. Tõusingi siis kell 4 ülesse, mängisin netipokkerit (mitte raha peale; niisama, et need igavad hommikutunnid, kuidagi ära veeta). Päeval ma magada ei oska/saa - st isegi kui magan, siis pärast on veel halvem ja uimasem olla kui ilma magamiseta. Parem siis mitte üritadagi, eksole.

    Vihkasin kõiki inimesi, kes ütlesid: "Naudi magamist, kuni saad!". Ausalt öeldes, ma magasin lapse kõrvalt palju paremini, kui rasedana.

    Nüüd teise lapsega ärkan ka lugematu arv kordi, et külge keerata, iga kord käin kohustundlikult WCs ka ära. Tõeline ettevõtmine. Lisaks on mul eraldi padi kõhule ja eraldi padi jalgadele. Külje keeramine tähendab, et padjad tuleb keerata, kohendada, sättida... Aga seekord olen kuidagi harjunud... Magan edasi, kuni uuesti külge tuleb keerata...

    (Ikka veel) padurase...

    ReplyDelete
  2. Jajah, see patjade asi ka veel. Üks öö sättisin end kenasti patjade keskele nii, et mugav oli ja siis kui hakkas see teisele poole keeramise möll jälle pihta, siis olid need padjad ka veel ees:DDD

    ReplyDelete
  3. Praegu mürgeldab kõhus, varsti hakkavad öised söötmised, siis haigused ja oksefontäänid,öised voodipesu vahetamised (kui veab, siis ainult mingi 3 korda öö jooksul), siis vahepeal on mingi normaalne aeg (vist) ja siis hakkad peolt koju ootama, aknal passima...
    Elu on lill!

    ReplyDelete
  4. Ma julgen soovitada - peale lapse sündi kasuta ära kogu aeg, mis võimalik on magada. Sest kui ta on kenasti normaalkaalus ja kenasti terve, siis ei pea sa teda iga 2 tunni tagant ÜLES AJAMA söötmiseks ja saad actually ka magada vahepeal. Ja algul nad magavad kenasti palju. Kuni ei ole gaasivalusid ja muud jama.
    Lohutuseks niipalju, et kõik lapsed ei oksenda ja on näiteks 6 esimese elukuu haiged ainult 2 päeva ja sedagi nohused ja lasevad isegi rõõmsalt nina puhastada:)

    ReplyDelete