Monday, July 1, 2013

Emotsioon nr 37 ehk kõik läksid peast rasedaks

Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama sellest, et juba siis kui ma "teadsin", et ei mina lapsi taha, teadsin ma, milline oleks olematu lapse voodi. Ma olin seda isegi poeakendel vaadanud ja Janekile näidanud. Olime selle hinda vaadanud  ja mõelnud, et küll on ikka hea, et ma vaid "puudrit njäokreemi" tahan.

Laupäeval kolasime mööda poode. Suures osas ikka mööda kingapoode, sest nii juhtub ALATI kui emme külas on, aga mingi uitmõttena otsustasime me ka beebipoodidesse sisse vaadata. Ja seal SEE voodi oligi. Vaatasime ja silitasime seda ühelt ja teiselt poolt kui emme otsustavalt ütles: "SEE voodi lihtsalt peab olema!". Vaatasime talle napakalt otsa ja näitasime hinnasilti. Emme vaatas, vaatas veelkord ja ütles veelgi otsustavamalt: "SEE voodi SAAB teil olema!"  Vaatasin voodit ja ei tundnud ennast ära. Päriselt ka. See tundus palju ägedam kui mitu paari uusi Mulberry kingi.  Aga mis saab mul selle vastu kui keegi tahab mulle midagi sellist osta? Vanavanematelt ei saa ju selliseid "tillukesi" rõõme ära võtta;)

Järgmisel hetkel flippis ära Janek, kes muidu oli beebipoodidesse üsna ükskõikselt suhtunud ja ilmselt siis teeselnud, et see maailm talle üldse korda ei lähe. Juba nägin ma teda vaatamas, mida kõike veel vaja on. Alates vannidest kuni mingite veidrate rataste ja kõlinatega toolideni. "Noh, sinna saan ma lapse sisse panna ja mul on teda palju rahulikum hoida," vastas Janek kui ta üht järjekordset mudelit vaatas. "Sul hoida?" küsisin ma. "Kuhu jäi siis see, et tütrega hakkab rohkem ema tegelema?"
"Ah," lõi Janek käega ja uuris juba järgmist mudelit.

Nii me seal siis kolmekesi uurisime ja puurisime ja avastasime seni täiesti tundmatut maailma. Ja mulle tundus ühtäkki, et see veider maailm polegi nii veider. See maailm on hoopis täidetud liiga paljude armsate asjadega. Nii et tundub, et kõiki neid sitse ja satse ja pitse ja patse on ilmtingimata vaja. Aga võib-olla ongi?
Mul on tunne, et me läheme juba enne lapse sündi pankrotti. Tea, kas peaks sms-laenu võtma?




3 comments:

  1. Aww, väga nunnu! Aga võibolla on see seotud sellega, et teil tuleb tüdruk? :-) Ma näiteks olen seni beebipoodides ainult segadusse sattunud ega taha mitte midagi, hakkab juba murelikuks tegema. Poisteasjad ilmselt ei tekita sellist emotsiooni...?

    ReplyDelete
  2. Armas voodi jah:-) ma loodan, et voodi põhja saab ka madalamale panna ? Eeldusel et su laps on nõus oma voodis magama, saad voodit kauem kasutada.

    ReplyDelete
  3. täitsa võimalik, et asi on tüdrukus, sest tõsi kui vaatasin poiste asju, siis need sellist "hullumeelse shoppahooliku" tunnet ei tekitanud. Olid küll armsad asjad, aga tüdrukute asjad olid lihtsalt...

    ReplyDelete