Friday, June 14, 2013

Emotsioon nr 26


 Nüüd ma siis tean, kes mu sees kasvab. Ei ole see lühikarvaline taks ega mõni muu eksootiline loom, täitsa tavaline inimene, varvaste, sõrmede ja muu sinna juurde kuuluvaga. Täiesti tavaline tüdruklaps.
Ma olin rahulolev. 
Janek oli ju ikka salamisi lootnud, et ehk äkki....aga nüüd oli asi kindel. Tüdruk, mis tüdruk. Samas oleks see minu pärast poiss ka võinud olla, sest mul oli isegi üks võimalik poisi nimi tekkinud. Mis sellest, et ma ei suuda siiani seda meelde jätta ja pean enne ikka pikalt mõtlema, et mis see siis oli. Siim, sim, simonei, simoni? Simoni! (jajaa, ma olen juba kuulnud kommentaare, et vaene laps, kui ta sellise nime oleks saanud)

Rahulolevana läksin ma koju ja teatasin ka Janekile, et varsti on tal kodus kaks printsessi. Janek ohkas. 
"Ma käisin pediküüris ka," lisasin ma nagu muuseas ja siputasin oma värskelt pediküüritud varbaid. "Ära siin õpeta lapsele midagi," manitses Janek ja tõmbas mu varvastele teki peale, just nagu võikski 20-nädalane loode juba pediküürist unistama hakkata. Siputasin rahulolevalt teki all oma varbaid edasi. 
"Sa parem hakka leppima sellega, et sul varsti kodus kaks printsessi on," ütlesin ma Janekile ja hakkasin siis mõtlema. 

Mõtlema, et sellel tütre-soovil on ju teine külg ka. Kui majas oleks kaks meest, siis tähendaks see ju rohkem töökäsi, rohkem, keda "ära kasutada".  "Tahad sõpradega mängima minna? Olgu. Aga enne too puud sisse!", "Tahad jäätist? Olgu.  Aga enne roogid lume ära!",  "Lõbustusparki? Ikka. Aga muru olgu niidetud!" *
Need kõik on laused, mida ma pojale oleks öelda saanud. Ise samal ajal teleka ees vedeledes. Ma oleks saanud olla maja ainuke printsess, või queen bitch, if you will. 
"No vot. Sellele oleks pidanud varem mõtlema," parastas Janek. Just nagu saakski soovida, mis tüüpi last sa tahad. "Nüüd saan hoopis mina laiama hakata. naised, tooge süüa! Naised, koristage maja!" lisas ta.* Rahulolevalt. 
"Aga võib-olla temast ei tule roosat tutu´t kandev kauneid kunste armastav õrn tütarlaps, vaid hoopis korralik tugev maanaine, kes meie mõlema eest tööd ära teeb?" mõtlesin ma kõvasti. 
"Ma sulle teen korralikku maanaist!" kostus vannitoast vastuseks. "Temast tuleb modell, kes hakkab ropult raha teenima ja oma vaeseid vanemaid toetama." 
"Ahah," vastasin ma. "Pole ka paha plaan." *

Peaasi, et plaan on.

*Jumala eest, lihtsalt igaks juhuks, kui keegi aru ei saanud, siis me tegime nalja.

6 comments:

  1. Õnne! Meie olime väga rahul, et tüdruk oli - ja praegu, kui 4-kuuse printsessi suu laiale naerule läheb, kui isa koju jõuab.... emast pole siis enam asjagi. Ja paps on kui võlutud:)
    Ja muide, me mõtlesime välja ka, et tennis või golf on need alad, kus on raha ja millega võib vaeseid vanemaid elatada. Lapse isa küll jalka fänn, aga ta arvas, et seal ei ole mingit pappi võimalik teenida naistel, sest naiste jalgpalli ei vaata keegi.

    ReplyDelete
  2. Hmm, pildikes meie kodust: "M, ole hea ja võta nõud masinast.", "L, mine väikse vennaga välja mängima.", "L, tõmba tuba tolmuimejaga puhtaks." jne jne Nii et jah, sul läheb ikka lihtsamaks. :DDD

    Aa ja veel, su ristitütar lubas tulevikus meile basseiniga maja osta. :)

    ReplyDelete
  3. Kui oleks poiss olnud siis oleks sul pigem olnud üks mees lisaks kelle järgi koristada kui see, et üks mees lisaks kellele töid pähe määrida :D
    Ja ega sa ei saa ju enne sündi ka 100% kindel olla kumb ta on... Ennegi selliseid huvitavaid üllatusi olnud :D

    ReplyDelete
  4. Ehh, olgem tegelikult ausad, et selle hetkeni, kuni ma emba-kumba "tõugu" saaksin
    ära kasutada, on ikka väga palju aastaid aega. 32 vähemalt, kui minu pealt vaadata:DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nooo - varajane töökasvatus on võtmesõna :)
      Minu pea kahene härra koorib juba hea meelega mune. Ja paneb kassile süüa.
      Ja on täiesti võimeline mulle palumise peale sussid või taskurätiku tooma.

      Ma pean ainult lootma, et vanuse kasvades need head omadused tal üle ei lähe...

      Delete
  5. tüdrukule pead hakkama riideid-kingi-makeupi ostma, poiss aga nurub raha tüdrukute välja viimiseks. Rõõmud samasugused :D

    ReplyDelete