Friday, May 10, 2013

Emotsioon nr 13 ja FIFTY SHADES OF BAD WRITING


Leidsin ühe tõeliselt hea arvustuse kõige populaarsemale (on see ikka veel populaarne?) raamatule.
http://katastrophiccuriosity.blogspot.ca/2012/08/fifty-shades-of-bad-writing-those-of.html

Ma ei mäleta, kas ma olen seda juba öelnud, aga minu meelest on see üks maailma kõige absurdsemaid raamatuid. Halvasti kirjutatud ja puha.  Noh, samas natuke oli (esimene osa) haarav ka, ses mõttes, et ma tahtsin ikka edasi lugeda ja teada saada, et kuna ja kus nad siis jälle end alasti kisuvad, üksteist hammustavad ja piitsutavad ja kaua nad jõuavad. Teisalt aga olen ma nõus Janekiga, kes (kui ma talle paari lõiku ette lugesin) küsis: "Miks see raamat sul on? Ja miks sa selle peale 17 eurot raiskasid?"
Teise ja kolmanda osani ei ole ma jõudnud. Esimesest osast oli küll.

Nüüd aga siis hoopis veidrama tähelepaneku juurde. Ma olen juba viimased kolm ja natuke rohkem kuud nuputanud, et miks ümberringi kõik lapseootel on. Ükskõik, kuhu ma ka ei vaataks ja kellega ma ei räägiks. Kas see on mingi viirus? Või mis juhtus, et ühtäkki kõik otsustasid rasedaks jääda? On see lihtsalt kokkusattumus, et lapseootel naised hakkasid mulle rohkem silma pärast "Viiekümne halli varjundi" ilmumist? Mingi loogika selles justkui oleks, aga et ka mina? Meie? Ei. See on lihtsalt kokkusattumus.
(Raamatut lugesin ma muidugi jaanuaris. Koos elame me juba seitse aastat. Just funny facts.)



11 comments:

  1. Ma sain ka vaevalt esimese raamatuga hakkama, teisi ei plaanigi lugeda (kui mul just mingi peapõrutus või ajukahjustus ei peaks tekkima, pärast mida ma selle triloogia fänniks hakkaksin). Ma ütleksin, et üsna harju keskmine naistekas ju oma olemuselt, selliseid sai kunagi põhikooli lõpus loetud küll ja küll. Et siiski jään enesele kindlaks, et see on lihtsalt üks hea näide kõvast promost, ei muud.

    Aga su tähelepanek titeootajate kontsentratsiooni osas mulle meeldib ja peab absoluutselt paika. Nüüd oleks vaja vaid mingi süvaanalüüs teha, et kui paljud neist ootajatest ikka seda va raamatut lugesid:D Vähemasti teame, et sinu kohale saab linnukese märkida :P

    ReplyDelete
  2. Jah, peab vist selle linnukesega leppima ja lapse nimi on ka nii lahendatud. Anastassia kui on tüdruk ja Grey (mis iganes ta eesnimi oli) kui on poiss:DDD

    ReplyDelete
  3. Mine metsa oma Anastassiaga :PPPP

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mis? Ikkagi "shade of grey baby" vääriline nimi:D

      Delete
  4. See on hea arvustus selle raamatu kohta: http://freeblogjob.blogspot.com/2012/09/fifty-shades-of-grey.html - soovitan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda arvustust oleks pidanud ma ENNE raamatu ostmist lugema:)

      Delete
  5. Mulle hakkas tunduma, et kõik kohad on lapsesaajaid täis, kui ma ise selle peale mõtlema hakkasin (täpp on väga oodatud ja mul oli tegelt pandud arstile aeg selleks, et kurta, et mul on ainult mädamunad alles, aga saime siis õnneks hoopis koduse testi tulemust kinnitada). See ilmselt on ikka see, et näed seda, millele mõtled. Kuigi mine Sa seda hallivarjundivärki ka tea...:-)

    P.S. Ma kunagi hästi ammu jätsin (vist kolmanda emotsiooni alla) ühe kommentaari, aga see kadus ära - kas sattus spämmi või internetiisandad otsustasid, et pole vaja pikka juttu ajada. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mis kadunud, see uuesti! Aga tegelt ka, minu arvates on hetkel iga teine naine lapseootel:)

      Delete
    2. Ahh, las' see vana asi jääda - oletatavasti oled enamikule küsimustest nagunii vastuse saanud. :-) Ja neid ootajaid on tõesti palju, mul on hetkel ses suht pisikeses asutuses, kus töötan, üks kolleeg ja üks praktikant ootel, pluss ma tean, et vähemalt üks teeb tõsiseid pingutusi samasse seisu jõudmiseks. Kui me veel samuti püüdlejate nimekirjas olin, siis olin vahepeal väga kade, et mismõttes nagu - kõik paistavad lihtsalt isase inimese pilgust lapsi saavat (ega ma tegelt ju kellegi elu ei tea), aga me muudkui püüame ja tühjagi.

      Delete
    3. nende küsimuste ja vastustega on nii, et otsustasin lihtsalt vooluga kaasa kulgeda. Mida loomulikust intelligentsist tean, seda tean ja ülejäänu...nohh...küll hakkama saab:)

      Delete
    4. Kui Sa viitsid paksu raamatut praegu veel ette võtta, siis mina sain oma vastused raamatust http://www.amazon.co.uk/Your-Pregnancy-Week-Lesley-Regan/dp/1405348798 (autor on naistearst, professor ja kaksikute ema - kogu jutt on äraütlemata mõistlik ega kaldu äärmustesse).

      Delete