Monday, December 26, 2011

Pühad Ussipesas


Ilmselt pole ma ainuke, kes hetkel tunneb, et mitte ükski riie ei lähe selga, sest jõulusöömaajad on teinud oma töö. Mulle tundub, et me sõime ära täpselt nii palju toitu kui kogu ülejäänud aasta (sh jaanipäev) kokku. Ja, et pöördumatu kahju on juba niikuinii tehtud - ma tunnen, kuidas üleliigsed kilod on end mugavalt sisse seadnud nii mu reitel kui kõhul, siis jätkasime ka eile samas vaimus.
Esiteks otsustasime teha hiina pelmeene. Ega mina polekski teinud, aga teate ju küll, et 101-asja nimekirjas lubasin teha kokaraamatust 12 suvaliselt valitud toitu. Kaks esimest valisin mina (õunakook ja baski heigi-kartuli hautis - sellised lihtsad road), kolmanda lubasin ma Janekil valida. Ja otseloomulikult valis ta midagi sellist, mis tundus olevat ikka korralik väljakutse. Hiina pelmeenid! Mis mul siis üle jäi kui julgus kokku võtta ja tegudele asuda.


Nii uskumatu kui see ka pole, pelmeenid tulid koostööna päris välja. Mina rullisin ja Janek tütrega täitis.

Võib-olla ei tulnud pelmeendi nii korrapärased ja ühesuurused nagu oleks võinud, aga no kuulge...see oli ka esimene kord. Maitse oli igatahes suurepärane!
See polnud veel kõik. Lisaks otsustasin ma teha maailma kõige magusamat ja šokolaadisemat pühadekooki, mida te üldse ette kujutada oskate.
NB! Kaalujälgijatele kohe kindlasti ei soovita! Retsepti ja ka alloleva pildi (oma algelise kaameraga ei saa kuidagi toitudest sama kenasid pilte tehtud)leidsin selliselt maiasmokkade lemmiklehelt: www.passionforbaking.com. Leht on küll norrakeelne, kuid kel soovi saab google translate abil koostisained kenasti ära tõlkida ning rohked pildid teevad ka kõige algajamale kokkajale asjad väga lihtsaks.

Ka täna hommikused pehmete kuklite retsept on pärit samalt kodulehelt. Kas saab olla veel midagi paremat kui soe sai ja seal peal sulav või? Isegi kalorid läksid meelest:)


Nii me need pühad maha sõimegi!

Ahjaa...netist leiab palju huvitavaid asju. Märksõnadega "DIY Christmas presents" ja "free printables". Nagu näiteks need iludused:


Kuid ega siis jõulud ei ole ainult söömine ja ilus aeg. Üks tilluke tõrvatilk peab ikka meepotti kukkuma. Pikalt ei viitsi seletada, sest see pole lihtsalt seda väärt, ütlen siis lihtsalt, et me laseme ALATI kõik külalised sisse. Ei ole enam nii nagu vanasti tehti, et piiluti uksesilmast või kardina vahelt ja hiiliti hiirvaikselt mööda korterit ringi nii kaua kui sai kindel olla, et ootamatu külaline oli lahkunud. Meie uksed on ALATI ja KÕIGILE avatud. Me ei pea end kellestki paremaks ega halvemaks ja mind teeb kurvaks, et keegi mind ülbeks või uhkeks peab:(
Ja no kui tõepoolest mingil kummalisel moel peaks juhtuma, et me ei pane toimetuste kõrval külalisi tähele, aga te olete veendunud, et me oleme kodus, siis andke endast lärmakamalt märku:)

Jätkuvaid kauneid pühasid kõigile!

No comments:

Post a Comment