Thursday, October 13, 2011

That's it, folks!


Ma ju tean tegelikult, et "1-2 päeva pärast" ei tähenda Norras absoluutselt m i t t e m i n g i l juhul 1-2 päeva ja tänaseks ongi juba möödunud 6 päeva (kui reedet mitte sisse arvestada, sest see pole ju tööpäev) ilma et ma oleks oodatud ametist kippu või kõppu kuulnud. Ma ju tean tegelikult, et see on normaalne ja ma olen lihtsalt kärsitu. Ja tegelikult öeldi mulle, et minu taotlusega h a k a t a k s e tegelema 1-2 päeva pärast, m i t t e et see 1-2 päeva pärast l ä b i v a a d a t u d saaks. Ma tean seda kõike! Aga ma ei oska ikka veel norralaste (ja nagu selgus ka taanlaste moel) asjadesse ilma närvitsemiseta suhtuda. Sest mul lihtsalt e i o l e aega oodata, et see kunagi ükskord/millalgi/"homme" tehtud saaks.
Otseloomulikult sain ma oma päringu peale vastuseks "l o o d e t a v a s t i saame sel nädalal teie taotluse läbi vaadatud". Loodetavasti? See on ju veel kaugem tulevik kui "homme"!

Ja nagu sellest kõigest veel vähe oleks ning kui mulle hakkas tunduma, et olen suutnud lõpuks ometi end bürokraatia masinavärgist läbi närida, püüdes säilitada kannatlikkust ja o o d a t a, tabab mind nagu välk selgest taevast uus pauk. Nüüd on mul kliendi nõudmisel vaja k i i r e s t i täita ära viis (!!!) lisablanketti/taotlust/avaldust/või ma ei teagi kuidas neid nimetada. Okei, ma olen harjunud neid taotlusi/avaldusi täitma. Poleks hullu. Aga seekord on see kõik "ehitustehniline". Ja oleks olnud ju liiast paluda, et mulle oleks sellest nõudest veidike varem teada antud kui viimasel hetkel. I s e g i kui kogu see uus "meeldiv" üllatus oleks eesti keeles, ei saaks ma sellega omal jõul hakkama. Esimest korda (võib vist isegi öelda et elus) tunnen ma, et see asi käib mulle üle jõu. Ma tunnen soovi alla anda.

Just siis kui ma hakkasin tunneli lõpus valgust nägema, kadus see jälle ära. Seekord ma ei tea, kas ma suudan selle uuesti üles leida. Issand, anna mulle jõudu...
Ma ei taha uut tööd otsima hakata...

No comments:

Post a Comment