Tuesday, August 30, 2011

Liiga palju emmega koos olnud?

Õhtul kui taevas ähvardavalt tumedaks hakkas kiskuma,
kiljatasin ma ehmatusest: "Issake, pesu on vaja ära korjata!" Tuhandel juhul tuhandest ei oleks ma veel mõned kuud tagasi selle pealegi tulnud, et pesu tuleb ilmtingimata enne vihma ära korjata (mul on pesu mitu-mitu päeva pesunööril kuivanud, märjaks saanud, kuivanud, jälle märjaks saanud ja kuivanud). Aga eile jätsin ma kõik muud toimetused sinnapaika ja tormasin pesu päästma. Täpselt nii nagu emme!
(Kui see virkus oleks vaid varem tulnud! Siis oleks ka need imekaunid pesulõksud sama imekauni välimusega järgmiselegi suvele vastu läinud.)

Ja poes käies olen ma hakanud jälgima kilohinda. Varem keskendusin ma pigem ikka kollastele ja punastele sildikestele, nüüd aga vaatan ma enne kauba ostukorvikesse tõstmist mis juttu kilohind räägib. Täpselt nagu emme!

Kas ma olin suvel liiga palju emmega koos, et tema kombed mulle külge on hakanud? Mis järgmiseks? Hakkan liha praadima? Või kui mul oleks lapsed, siis ajaks neid küünekääridega taga, et neil küünealused puhtad oleks?


Peaaegu samal teemal veel:

Kui minu meelest oli emme suvel päris pikalt meil, siis eile heitis Janek mulle ette, et mis ma jälle korda olen saatnud, et emme üldse külas ei taha käia. Tegin suured silmad pähe ja ütlesin, et ta ju oli puhkuse ajal Ussipesas, Janekil ei olnud see nagu meeleski. Aga tal ei saanudki meeles olla - ta oli ju samal ajal kogu aeg tööl! Läks enne kui me ärkasime ja tuli kui me juba magasime:)

4 comments:

  1. Küünekääridega luban minu lapsi taga ajada, nad ei julge siis midagi öelda ka, lasevad ehk lausa vabatahtlikult sind oma küünte kallale :P

    BA (ehk blokeeritid anonüümne)

    ReplyDelete
  2. Ma tahtsin juba korra varem kirjutada (aga miskipärast ei lähe mu kommentaarid läbi :( ), et need sõbranna kingitud pesulõksud on imearmsad ja alati ise pesu kuivama riputades meenuvad mulle Sinu roosilised klõpsakad :)

    Sinilind

    ReplyDelete
  3. ma püüan järgmisel aastal ka hea laps olla, äkki sõbranna teeb mulle siis uued klõpsud järgmiseks suveks ka (mida ma siis hoolikamalt vihma eest hoian):D

    ReplyDelete
  4. Jõulud tulekul, ole jah hea laps, siis päkapikud tulevd kiidavad sind :) Ja eks sõbranna juba nuputab midagi ilmastikukindlat sulle...

    BA

    ReplyDelete