Wednesday, August 17, 2011

Ilusad valed



Ma olen väga laisk kinos käija. Igakord kui näen mõne filmi treilerit mõtlen, et seda küll peab vaatama minema. Sinnapaika see jääbki. Eile vedas Kai mind kodust välja. Üle saja aasta käisin ma jälle kinos. Ma peaks seda tihedamini tegema. Vähemalt eilse filmi järgi otsustades.

Režissööri Pierre Salvadori ja näitlejanna Audrey Tautou ( Coco enne Chaneli”) edukas koostöö filmis Hindamatu jätkub värskes ja vaimukas romantilises komöödias Ilusad valed . 30-aastane Emilie (Audrey Tautou) peab juuksurisalongi ning annab heast tahtest nõu nii klientidele kui sõpradele. Ainus, keda ta kuidagi aidata ei suuda, on tema ema Maddy (Nathalie Baye), kes on pärast abikaasa lahkumist suures masenduses. Emiliesse on kõrvuni armunud töökaaslane Jean (Sami Bouajila), kes on aga liialt häbelik ega julge oma tundeid välja näidata. Viimaks söandab ta seda siiski teha anonüümkirjas, kuid Emiliel on sootuks teistsugused plaanid…

Esiteks meeldib mulle Audrey Tautou tohutult. Ma ei tea rolli, kuhu ta ei sobiks, seega ei tulnud mulle üllatusena, et ka Ilusate valede Amori-rolli sobis ta nagu valatult. Teiseks meeldib mulle prantsuse keel. Mis sellest et ma ei saa sõnagi aru. Kolmandaks oli film niivõrd armas, romantiline ja naljakas, et ma itsitasin vahetpidamata nagu väike plika. Pärast tööpäeva kulus selline lõõgastus ära.
Filmi moraal: ka pisikestel süütutel valedel, isegi kui nad on valetatud kellegi teise aitamiseks, tuju tõstmiseks, toovad alati kaasa paksult segadust, ka pettumusi ja vihastamist. Kuigi lõppkokkuvõttes võib nendest väikestest valedest siiski midagi head välja tulla. Armumine. Minevikust lahtilaskmine. Edasiliikumine. Elamine. Mõnikord on lihtsalt vaja natuke kaasaaitamist. Ja valetamist;)

Küll on hea, et Kai mind kodust välja tiris. Kel Kaid pole, minge omalkäel seda filmi vaatama. Igati väärt 1,45h ja 4,80eur'i.

No comments:

Post a Comment