Friday, April 22, 2011

Hmmm...


...ma ei tea, kui taibukas oli enne Norra minekut lugeda uudiseid vägistamislainest Oslos ("Oslos 4 vägistatud naist nädalavahetusel") ja et kõige ohtlikemaks paikadeks peetakse Oslo S-i, Grønland'i, Nedre Grünerløkka't, Sofienbergparki ja Lossiparki - mille hulka jäävad ka kohad, kus mina liikuma pean. Neljapäeva õhtul olen ma näiteks koolitusel paigas, mis jääb Grünerløkka piirkonda.
Mu esialgne plaan oli oma peakest mitte parkimisega vaevata ja koolitusele autotult minna. Vaatasin eile isegi marsruudi välja, et tibake rongisõitu ja natuke jalutamist, kuid nüüd mõtlen, et ohutum on siiski vist parkimisega pead vaevata kui iga veidike kahtlasemat kuju (ja kahtlastest kujudest õhtuses Oslo kesklinnas puudust ei tule!) nähes hirmu tunda ...
Nojah, mitte et ma oleks varemgi naiivselt arvanud, et Oslo kesklinn kõige turvalisem koht on (kuigi kindlasti on ka tuhandeid kordi ebaturvalisemaid kohti ja tegelikult kui aus olla, siis ma pole Oslos kunagi kartnud ka hilisemal ajal ringi tuterdada, öine Tallinn on mu meelest kordades ohtlikum), kuid selliste uudiste lugemine ei sisenda kunagi erilist turvatunnet.
Niisiis kui näete neljapäeva õhtul Grunløkka kandis üht valget autot meeleheitlikult parkimiskohta otsimas, siis teate, et see olen mina. Ja ärge siis pahandage kui auto kõige otsemini pargitud pole;)

No comments:

Post a Comment