Wednesday, November 3, 2010

Koeraomaniku rõõmud


Tänu Hugo hellahingelisusele võin ma ausalt öelda, et kui teil on liiga palju vaba aega või elu tundub liiga lihtne, siis võtke endale koer. Meil on nüüd uus rutiin - hommikul kaks korda jalutama ja õhtul kaks korda. Ega selles muidu polekski midagi paha, sest natuke liigutamist kulub ikka ära. Lihtsalt on mõned komplikatsioonid:
1. Hugo keeldub rihma otsas jalutamas pissimast. Seega esimene hommikune jalutuskäik enne PIKKA vannitoaprotseduuri on mõttetu ajaraiskamine. Teine jalutuskäik, kui on nii palju valgeks läinud, et näeb, kuhu astuda, on üldiselt produktiivsem.
2. Õhtune jalutuskäik on peaaegu, et sama mõttetu,ihtsalt oma rõõmuks jalutamine. Hugo mõtleb, kindlasti, et miks ma ometi pean selle naisega jalutama. Kas ta tõesti ei võiks lihtsalt diivanil teleka ees oma seriaale vaadata? Aga piisava kannatuse puhul on jalutuskäik edukas. Teist korda enam ei lähekski, aga igaks juhuks siiski võtan ette ka selle jalutuskäigu -koer peab ju pissima ja mina tahaks öösel magad ka. Niisiis veetsin ma näiteks täna õhtul, ajal, mil ma tegelikult ammu magaksin, 45 minutit taskulambiga kottpimedas metsas kallava vihma ja viliseva tuule käes. Ja mis kõige hullem - täiesti edutult. Lõpuks pidin alla andma ja suundusime tuppa tagasi.
3. Kui ma ta rihma otsast lahti laseks, lootes, et ta üle aia ei hüppa ja plehku ei pane, oleksin ma vägagi sinisilmne.
4. Jonni pärast, et ta peab torbik peas toas olema ja rihma otsas jalutama, on ta otsustanud meid õhtuti, pärast tööpäeva "meeldivalt" üllatada. Nii armas!
5. Viuksub ta lihtsalt oma vaibal lamades nagu teeks keegi talle tohutut ülekohut, kuigi enne seda on teda kõrva tagant sügatud, lastud poriste käppadega mööda tuba jalutada, peost söödetud ja vihma käes jalutatud.
8. Hommikuti tuleb õigeks ajaks tööle ka jõuda. Oleks üsna veider uues töökohas öelda, et vabandust, et ma igal hommikul hilinen, ma pean koeraga jalutama. Aga muidu olen ma väga täpne ja pean kellaaegadest alati kinni.
Hirmuga mõtlen, kas tuleb jälle üks magamata öö:( Ehk siis veelkord, kui teil on igav, võtke endale koer. Elu muutub täielikult. Kas ma muidu läheks keset pilkast pimedust kallava vihma kätte keset ööd metsa vahele jalutama? Või peseks kogu aeg põrandaid? Okei, seda viimast teeb küll õnneks Janek, aga point jääb samaks.
Hugo suudab meie elu ikka põnevaks teha:)

No comments:

Post a Comment