Friday, October 15, 2010

Ühistranspordi võlud


Täna oli mul jälle võimalus ühistransporti kasutada. Seekord Tallinna oma. Ja jälle kord pean ma ütlema kui paljust ma olen ilma jäänud vaid seetõttu, et enamuse ajast autoga sõidan.
Seisin bussis ja liikusin vaikselt Laagri suunas. Korraga tungis mu ninna segu sigaretilõhnast/haisust ja magusast siidrist. Parm bussis, mõtlesin ma esimese hooga. Aga võta näpust, minu selja taga seisis hoopis nägus noormees siidripurk näpus. Ilma igasuguse valehäbita rüüpas ta sealt aeg-ajalt lonksu. Jälle uus trend, taipasin ma.
Järgmiseks olin nii mina kui ülejäänud bussireisijad pealtkuulajateks maailma kõige naljakamale telefonikõnede seeriale. Kui see poleks olnud päris, oleks ma arvanud, et vaatan mõnd noorteseriaali. "Ühikarotte" näiteks. Nüüd ma vähemalt tean, kust sealsed dialoogid pärit on.
"Mis värk on? Väikse viina teeme vä?" kõlas üle bussi. Pärast väikest pausi järgnes selgitus: "Ma praegu olen linnas, õhtul tulen maale, homme linna tagasi, praegu kuradi bussiga sõidan kuradi Laagri poole ja siis kuradi Aiksi ja Petsiga tuleme."
Ilmselgelt sai inimene teisel pool telefoni asjadest valesti aru ja arvas, et noor oksad-laiali-peolõvi (enam ta nii nägus noor mees ei tundunudki) tuleb maale bussiga. Oksad-laiali-peolõvi selgitas edasi, et no loomulikult tuleme me kuradi autoga, praegu lihtsalt sõidan kuradi bussiga.
Edasi otsustas oksad-laiali-peolõvi ka tüdruku kaasa kutsuda. "Õu, mis teed? Tuled täna kaasa vä?" Saades mingil põhjusel eitava vastuse, jätkas peolõvi: "No davai, ära hakka halama, okei, davai!" Kõne lõpp!
Kolmas kõne: "Õu,mis toimub? Kuule, õhtul mingi kuradi peo teeme vä? Po---ui! Ei no alati on kuradi põhjust, kunagi pole kuradi niisama. No näeb siis!"
Neljas kõne: "Noh, mis õhtul? Pidu teeme vä? A, naiskaga lähed jah? Ei noh kui kuradi ümber mõtled, siis kuradi anna teada!"
Ja viies kõne: "Noh, mis lahti? A, jõudsite just vä? A ma kuradi olen juba siin Valdekus, palju pole enam. Davai, oodake ära, siis paneme edasi!"
Veel väike lonks siidrit ja varsti oligi oksad-laiali-peolõvil aeg bussist maha minna. Et Aiksi ja Petsiga kohtuda. Et maale sõita. Et väike viin teha. Kuradi!
Kui ma "Atlantises" käies sain teada, et valged tikk-kontsaga saapad, nabapluusid ja vööd meenutavad seelikud pole kuhugi kadunud, siis täna sain ma selgeks, et ka "lahedad maa-linna poisid" pole kuhugi kadunud. Nad on täitsa olemas. Reede pärastlõunal võib neid kohata bussis. Hiljem ilmselt kusagil väiksemas paigas või ka Pealinnas ülbamas.
Kui tahate kogeda live-huumorit, kasutage reede pärastlõunal ühistransporti!

No comments:

Post a Comment