Tuesday, March 30, 2010

Tulnukad Maailmas


Õela Mutrikese Tuttav käis hiljuti Välismaal ja kutsus Mutrikese koos Abikaasaga eile õhtul veinitama, muljetama ja värvilisi pilte vaatama. Mutrike vaatas ja noogutas kohusetundlikult kaasa: "küll on ilus, küll on, ahhh kui, ohhh kui...."
Pärast veini-ja pildiõhtut jäi aga Mutrike mõtlema, miks on nii, et kohe võib ära tunda reisil oleva eestlase?
Miks neil alati trenniriided seljas on? Jooksutossud, plätud ja sokid, põlvpüksid ja varrukateta t-särgid ja nokatsid? ja mitte ainult meestel, naistel ka.
Teine variant on näha pidurõivas ja kontskingades kaljudel ronivaid eestlasi. Lisaks sellele on naistel õhtu saabudes tihti seljas suvised sitsiseelikud ja villased talvekampsunid.
Reisi edenedes on nad pealaest jalatallani kaetud Gucci, Versace, Armani, D&G, LV, Ed Hardy, Guess kirjadega. Ega selles midagi polekski, aga on nii naljakas, et kirjad riietel on suuremad kui riided ise. ja sädelevamad kui elu ise.
Miks nii?
Ühtepidi on see ju vahva, et eestlased mujal maailmas nagu visiitkaardid ringi kõnnivad - nagu näed, kohe tead. Eestist! Teised ka juba teavad. Mida rohkem nähakse, seda rohkem teatakse. Ja sarnaseid eestlasi on märgatud igal pool - Austraalias, Tais, Singapuris, Egiptuses, Tenerifel, Kreetal, Türgis. Lennujaamades, sadamates.
Teistpidi jälle...Kas ei oleks toredam kui me ilma silmnähtava templita ringi liiguks?
Või äkki on Mutrike mõnest rongist maha jäänud? Ei tea, et just nii peabki üks õige eestlane suures maailmas ringi liikuma?

2 comments:

  1. Kas Mutrike on korra laupäevaõhtuses Londonis ringi sattunud jalutama? Või Moskvas? Sest sel juhul mõtleks ta ilmselt, et on enese teadmata Punaste laternate tänavale sattunud, täpselt selline on kohalike riietus. Kuigi spordiriided ei ole ilusad muidugi, aga põlvpükse kannan ka mina. Sporditegemiseks nad küll ei sobi, ei ole selle jaoks heast materjalist, nii et jooksma lähen ikka sobivamas riietuses. :D

    Igasugu suured logod ja asjad lähevad tavaliselt üle, kui inimesed kapitalismiga natuke rohkem ära harjuvad. Anna ainult veidi aega.

    ReplyDelete
  2. No jaa, eks igal maal oma eripärad - elades mõnda aega norras, oli üsna pikka aega mu jaoks arusaamatu norrakate riietus, eriti siis kui ise nagu "punane latern" ringi lippasin ja ei mõistnud, miks kuradi pärast peab matkasaabastega mägedes turnima:D
    Aga põlvpükste all pidasin ma pigem silmas neid korvpallipükse või-ma-ei-tea-kuidas-neid-kutsutakse-põlvpüksid, eriti kui sinna peale on Armani Sport suurelt kirjutatud või muud sarnast silmatorkavat:D
    Oo õnnis kapitalism!

    ReplyDelete