Monday, February 8, 2010

Elegantne õhtusöök kaheksale


Mutrike käis nädalavahetusel õhtusöögil kaheksale ja mõtles, et küll oleks vaatajal lõbus kui just selline kaheksane seltskond teleekraanile lasta. Sellest kaheksasest seltskonnast saaks kohe üleöö kuulsused, kes kaunistaks Õhtulehe ja Delfi esilehti, oleks foorumite (anti?)kangelased. Me oleks kohe kümme korda kuulsamad!

Tuleb uksele vastu kostitav perenaine - järgmisel hetkel mattub ta riidekuhja ja kottide all. Pane kuhugi, tee midagi! Samal ajal on külalised istutanud end kööki. Nad ei vaata, kuhu perenaine on laua katnud - nemad otsustavad kööki istuda. Järgmisel hetkel tuleb lauale sibulapirukas ja pitsapirukas, enne kui esimene klaas veini on tühjendatud on pirukavaagnad tühjad. Juba haaravad näljased käekese krõpsude ja muffinite järgi. Miks süüa taldrikust? Saab ka näpu vahel ja majapidamispaberi abil! Samal ajal valmistab üks hull keset seda kõike sushit. Saab terve vaagnatäis. Ülihelikiirusel saab seegi otsa. Pole probleemi! Paneme uue riisi tulele ja teeme veel. Sööme sel ajal pirukat. "Äkki siis võiks mõneks hetkeks sushi valmistamise asjad laualt koristada, oleks rohkem ruumi?" küsib keegi. Milline hea mõte! Ja nii õigel ajal.
Saabub viimane ja kaheksas külaline. "Isver, meil ei olnud tema enam meeleski, söök on ka otsas juba!" Viimane kaheksas külaline saab endale viimased tükid pitsapirukast. Ta oleks justkui teadnud, et tema saabumiseks on toit otsas ja ilmutab end kööki suuuuuuuuuuuuuuuur pizza kaenlas. Suur!
Pizza leiab koha keset söögilauda, elegantse liigutusega eemaldatakse üleliigne kaaneosa ja järgmisel hetkel söövad kõik näljased pizzat. Sellele eelnev sibulapirukas ja pitsapirukas on juba ammu meelest läinud.
Avatakse järgmine pudel proseccot, järgmine pudel valget veini, õlut. Kõik kaob laualt nõiaväel. Õige aeg uued sushit valmis keerata. Neid saab tagasihoidlikku vaagnatäie. "Miks me neid veel tegime?" uurib keegi. "Tundus, et söögist jääb puudu, " vastab keegi teine. Keegi kolmas ei taha enam söögi poole vaadatagi. Kuidagi liiale läks vist. Terve laudkond ägiseb ja avab uue veini.

Teemad lähevad üha huvitavamaks ja huvitavamaks. Läbi klatšitakse kõik ühised tuttavad, endised töökaaslased, kes kellega magab, miks magab, kuidas magab. Seltskonnas viibivad mehed on üsna tasa - nemad on rohkem kuulaja rollis. Naised see eest on hoos - kõik professionaalsed psühholoogid ja suhteeksperdid. Naised teavad. Ja räägivad.
Kella kahe paiku jätavad kuus külalist pererahvaga hüvasti - jättes endast maha segamini köögi ja koristamata sauna.
Öelge nüüd, et sellist ehteestlaslikku söömaorgiat ei oleks huvitav kõrvalt jälgida. Saaks kommenteerida: "Kas te nägite, kuidas nad sõid?", "Kas te kuulsite, mida nad rääkisid?", "Kas panite tähele, millised nad välja nägid?", "Kust sellised küll tulevad, kusagilt maakolkast või, kus pole kombeid õpetatud, kus nuga ja kahvlit ei tunta?"
Ei, kallid televaatajad, see elegantne kaheksik tuleb Tallinnast! Ja nad on kümme korda kuulsamad kui enne!

No comments:

Post a Comment