Monday, January 11, 2010

Nädalavahetus


Mutrikese nädalavahetus oli nii sündmusterohke, et ei teagi, kust alustada, mida kirjutada, mida mitte. Aga hakkan siis otsast:
1) Mutrike käis Emme ja Issiga notaris. Isegi notar oli hämmingus, et sellise laenu jaoks oli vaja niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii palju tagatisi ja käendajaid, aga no mis sa ikka pangaga vaidled. Kui ikka Pank ütleb, et laenu tagasimakseks ON vaja kõik oma ja lähedaste varad käenduseks ja tagatiseks anda, SIIS nii on. Mutrikesed ei vaidle. Aga Notar oli šeff, kõige lahedam, keda Mutrike üldse kohanud on. Puust ja punaselt tegi Hr. ja Pr. Mutrikesele selgeks, millega tegu, isegi rumal Mutrike sai elus esimest korda aru, mida tähedab võõras sõna Hüpoteek. Erinevalt Kurjast Pangatädist tegi hr. Notar oma tööd hästi, selgitas ja seletas ja viskas nalja. Kuri Pangatädi pole siiani suvatsenud vastata Mutrikese küsimusele, miks Mutrikese Isa majale nii suur hüpoteek seati ja milliseks muutub Mutrikese igakuine laenu tagasimakse. Ei viitsi.........
2) Mutrike käis Tillukese Delisaga ja Emaga läbi kõik Tartu linna kaltsukad ja päris poed. Nii, et varbad olid õhtuks villis ja pangaarvet ei julge igaks juhuks vaadata. Mutrike ise ka ei saa aru, kuidas ta niiviisi libastus, aga arvatavasti olid süüdi shopahoolikutest Ema ja Tilluke Delisa. Nemad vedasid Mutrikest ühest proovikabiinist teise ja ajasid pea hulluks. Nemad on süüdi, et Mutrikese Abikaasa peab nüüd kuu aega tatart sööma. Nemad....Täitsa pöörased! Kuidas nad jaksavad, ei näita väsimusemärkigi, Mutrike kardab, et nad shoppaks 24/7 kui oleks vaid võimalus. Aga Mutrike magas öösel nagu beebi. Väsinud. Ja nägi unes seelikuid, saapaid, pluuse, jopesid, kleite....Mutrikese garderoobi lisandusid hullumeelse shoppingu järel: 2 kleiti, 3 seelikut, 2 pluusi, 1 tuunika-kleit, 1 kampsunimoodi asi, 2 käevõru, 1 kaelaehe, 1 380-krooni maksev Kookai jope. Kripeldama jäid veel: üks mantel, paar saapaid ja püksid.
3) Mutrike sai end korra tunda Tugeva Eesti Naisena, muidu on Mutrike lilleke, ilma erilise põhjuseta ise liigselt näppu ei liiguta, pole füüsilisteks töödeks ehitatud, aga reedel sai Mutrike aidata Tillukese Delisa Meheõe autot lumest välja lükata. Algul tegi Mutrike küll suured silmad, kui Tilluke Delisa ütles, et nüüd lähme autot välja lükkama. Mutrike imestas: "Meie? Naised? Aga meie ei lükka ju autosid lumest välja! Selleks on ometi Mehed?" Ega Mutrike pole nagu teised, virk ja kraps, tema on mugav. Aga häda ja ligemesearmastus ajas Mutrikese autot lükkama. Mutrike oli ühe korra Tugev Eesti Naine.
4) Mutrike käis Tillukese Delisa 20.juubeliks korraldatud kokteilipeol/6-käigulisel galaõhtusöögil. Sai oma kaltsupoest leitud 95 krooni maksva kokteilikleidiga eputada, sai süüa banaani-küüslaugu leiba vürtsikilu ja tursamaksakreemiga, jaapanipärast traditsioonilist kartulisalatit, veiselihasuppi seente ja sibulaga, põdralihakotletti sibulamarmelaadiga, rukkolasorbeed ja oivalist lumepallisuppi, sai ilusate inimestega meeldivalt aega veeta, sai oma Abikaasa kallal norida, nii et teine kohe solvus, sai Abikaasale pugeda, et see jälle naeratama hakkaks ja sai ettekandja peale vihastada. Miks Mutrike vihastas? Pärast esimest käiku mõtles Mutrike, et miks vaid (Mutrikesest paremal pool istuvalt) Emalt küsitakse, kuidas maitses. Mõtles, et ju siis küsitakse vaid kõige äärmiselt laualiselt. Pärast teist käiku avastas Mutrike, et sama küsiti ka (Mutrikesest vasakul pool istuvalt) Kerlelt. Mõtles, et ju siis küsitakse üle ühe. Pärast kolmandat käiku pani Mutrike tähele, et küsiti ka (Kerlest edasipool istuvalt) Onunaiselt.Mõtles, et äkki siis küsitakse vaid vanematelt inimestelt. Mutrike oli rahul, sest see ju tähendas, et tema on noor. Küsis Verinoorelt Onupojalt, et kas temalt ka küsitakse, kuidas maitses. "Jaa!" vastas too. Mutrike hakkas juba vanduma. Krt, miks tema käest siis ei küsita! Pärast neljandat käiku jälgis Mutrike, kellelt küsitakse. Kõigilt! Välja arvatud Mutrike. Mutrikese Abikaasa arvas, et äkki Mutrike oli alguse ebaviisakas olnud või midagi halvasti öelnud. Mutrikese Onu arvas, et äkki Mutrike oli nii kurja näoga, et ei julgetud. Mutrikese Täditütar noris, et äkki paistis nii maakas välja, et tema arvamus pole oluline. Pärast viiendat ja kuuendat käiku, kui Mutrikeselt ikka ei küsitud, kas maitses, arvas Mutrike, et äkki ta on kunagi nooruses (kui ta veel ilus oli) ettekandja mehega maganud, ülikooli ajal ikka juhtus asju ja mine sa tea...Või siis on Mutrike kingapoes ettekandja eest viimase allahindlusega saapapaari ära näpsanud... Igatahes Mutrikeselt ei saanudki oma arvamust avaldada. Kui Mutrikeselt küsiti, kas magustoidu kõrvale sooviks ta teed või kohvi, nähvas Mutrike, et soovib kohvi. "Näed sa, sa ju käitud nipsakalt, ime ka siis..." kritiseeris Mutrikese Abikaasa. Mutrike ei olnud nõus: "Loomulikult ma olen nipsakas kuuendaks käiguks, kui mult varem pole küsitud, kas ja kuidas ja miks, aga mitte varem!" Mutrike sai tunda end küll ilusana oma kaltsukakokteilikleidis, aga kogeda jälle, et on kõigest hoolimata nähtamatu. Mutrike ju ikkagi!
5) Mutrike sai šoki ja hakkas oksendama. Enne homset ostumüügitehingut notaris, oli vaja korter vanast üüriliste poolt räsitud mööbist tühjaks tassida. Mutrike oli juba ühe korra saanud šoki, kui ta üle pika aja oma jala korterisse tõstis, sest Mutrikese ilus hubane pesa oli räpane ja rõve. Mutrike ütles üürilistele, et korter olgu koristatud või muidu! Tõele au andes oli tõepoolest korterit koristatud, suurem s..t oli kadunud, kuid.... Voodi alt tulid välja vanad sokid, hunnikutes koerakarvu ja lahtised Durexi pakid. Mutrike ei taha mitte kunagi enam teiste kondoome koristada. Põrandaliistud ja radiaatorid olid paksu tolmukihi all. Kraanikaus mingi olluseline, mis ei tulnud kuidagi lahti, kuigi Mutrike üritas seda nõudepesevahendiga lahti lagundada. Oleks Mutrike teadnud, oleks ta kodunt küürimisriistad kaasa krabanud. Vannitoas seisis katkine pesumasin - esmavaatlusel lihtsalt raske alla tassida, lähemal vaatlusel selgus, et suvel katkiläinud pesumasinas oli veel pesugi sees. Mutrike tundis kerget iiveldust ja kaasa Abikaasale ja Tolle Sõbrale, kes seda trepist alla pidid vedama.
Sekund hiljem tundis Mutrike kaasa iseendale. Vaatas pesumasinaalust põrandat, oma kahte kätt, ühte õnnetut tolmulappi ja nõudepesuvahendit, ohkas, mõtles elu üle järgi ja leidis, et on siiski sunnitud seda kõike koristama hakkama. Midagi nii koledat ei ole Mutrike pidanud oma lillelises elus tegema. Pole siis ime, et Mutrike korraks oksendama hakkas.
6) Mutrike ostis pühapäevaõhtuks endale veini, sest ta arvas, et pärast selle sodi ja laga koristamist on ta selle ära teeninud. Selle asemel, et ennast veiniga premeerida, tabas Mutrikest pühapäevaõhtul hoopiski migreenipeavalu-tüüpi peavalu ja Mutrike pidi ülejäänud õhtu liikumatult voodis lebasklema, sest vähimagi liigutuse puhul käis luust ja lihast läbi metsik valu.

Lisaks kõigele sellele sai Mutrike nädalavahetusel oma Abikaasalt teada, et Mutrike olevat liiga kõhnaks jäänud. Mutrikese Abikaasa arvas, et Mutrikest pole enam ollagi, käsivarsigi pole enam ja käskis Mutrikesel korralikult sööma hakata. Mutrike luges nädalavahetusel Põrgupõhja Uuest Vanapaganast, et õige Juula on "tüse ja tugev, suurte käte ja jämedate jalgadega, oskab hobust rakendada ja jäksab kõiki mehetöid teha", nojah, Mutrike ju ka ikkagi maanaine, pole siis ime, et Abikaasa muret tunneb, et tal siuke silguniisk alles jäänud.
Ja niiviisi siis Mutrike lubaski, et kui korter müüdud ja kogu see jama selja taha jäänud, hakkab Mutrike natuke rohkem sööma, natuke vähem kohvi jooma ja peaaegu üldse mitte suitsetama.
Jah, nüüd on see siis tõe ja õiguse nimel välja öeldud!

2 comments:

  1. No varsti peaks vähemalt süüa saama :)))

    ReplyDelete
  2. just nii! oi ja mul on maikuuks juba nii palju ideid, et ei jaksa äragi oodata;)

    ReplyDelete