Monday, January 25, 2010

Bitchy is the new black


Oo, kuidas ma ootan esmaspäevasid - neid imelisi esmaspäevasid, et jälle tööle tulla. Oo, kuidas mulle meeldib vaadata neid mossis ja õelust täis nägusid, mis 8:25 paiku mu aknast mööda voolavad. Tööpäev algab muide punkt kl 8. Hiljaks jäämine on väga suur patt. Mutrikestele of koors. Oo, kuidas mulle meeldib kuulata, kuidas juba kella kümne paiku kusagil keegi sosistab. telefoni otsas ripub. tööasju arutab. Oo, kuidas mulle meeldib vaadata, kuidas tatraveskid ringi jahvatavad, ohvrit otsivad, põhjusi püüavad leida, et kedagi närida - järada. Oo, kuidas mulle meeldib kui pärastlõunaks on ohver leitud. Ilma närimata ei saa! Ilma draama ja intriigideta ei saa! Oo,kuidas mulle meeldib kui Suur Tatraveski umbes ühe paiku mu aknast mööda voolab - veskile. Tööasju arutades liugleb tatraveskite esmaspäev märkamatult õhtusse. Kui Mutrike Saara juures tööasju arutab, lendab gestaapo kohe kontrollima - mida nad seal teevad? miks nad juba 15 minutit ühes ruumis on. Nii kaua ju ometi ei saa tööasjadele kuluda - raudselt lobisevad niisama ja niisama loba meil ei armastata, nad tuleb laiali peksta. Mutrike on leidnud endale uue hobi. Mutrike võtab juba aega, kaua Tatraveskid telefoni teel suhtlevad, kui pikad on nende lõunad ja kui kaua suletud uste taga tööasju arutatakse. Oo, kuidas esmaspäevad tööd tehes lausa lennates lähevad! Ja see imeline üle kontori kõlav irvitus, kohvitasside ja lusikate klõbin, mis tatraveskite tööasju saadab. Muusika mu kõrvadele!
Jah, need imelised esmaspäevad siin Kuningriigis. Teisipäevaks olen ma klatSiks ja müraks rohkem ette valmistunud. Kolmapäevaks klatSiga ära harjunud. Neljapäevaks kellelegi nähvanud ja kolm-neli korda lauasahtlist valge paberi haaranud, et sinna kirjutada "Palun mind töölt omal soovil....". Reedeks olen ma jõudnud tatraveskitega samale tasemele - sosistan ja sosistan, üha vaiksemalt ja vaiksemalt, õelamalt ja õelamalt...Tatraveskid mõjuvad nii, et reedeks tahan ma ka konti pureda.
Küll on hea, et on olemas laupäeva ja pühapäev, et saan normaalsete inimeste hulgas taastuda, et siis esmaspäeval jälle uuele ringile.
Nagu lõputu küünlapäev!

No comments:

Post a Comment