Monday, November 23, 2009

Vihjed ajukärbumisele vol 1


Mutrike on pikemat aega vaevanud oma pead selle üle, kas Suur ja Tähtis Ettevõte on aidanud kaasa aju kärbumisele, ega siis Mutrike ei taha tunnistada, et ta ongi juba loomupoolest natuke uisa-päisa. Laupäeval sai Mutrike tunnistust sellest, et ajukärbumine on tõepoolest toimunud. Mutrike ei oska enam lugeda või ei suuda päevi üksteisest eristada. Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada algusest:
Oli ilus reede õhtu - Mutrike istus oma metsakodus ja ootas meest töölt koju, et siis koos Tartu poole sõitma hakata. Tartusse oli vaja jõuda laupäeval, seega kiiret ei olnud, aga et hommikul saaks kauem magada, otsustasid perekond Mutrikesed ikka reede õhtul kohale sõita. Ega väga ei oleks viitsinud Tartusse minna, kuid Mutrikese Sõbranna Lapsel oli 5-aasta juubel - tähtis üritus ja Mutrike otsustas, et sinna PEAB minema. Mutrikese Sõbranna teeb alati ka kõige paremaid koduseid hõrgutisi ja eks seegi oli üks põhjus, miks Mutrike kindlasti juubeliüritusel osaleda tahtis.
Laupäeva õhtul kell kuus oli Mutrike platsis, Sõbranna asemel tegi ukse lahti Sõbranna Sõbranna. Mutrike vaatas hämmingus ringi ja küsis, et miks Sünnipäevalaps ise ust ei avanud. Sõbranna Sõbranna vaatas Mutrikest kaval näoga ja muigas: "Sa oled päevaga eksinud. Sünnipäev oli eile!"
Mutrikesele ei meeldi rumalad naljad: "Mis asja? Ärge tehke minuga nalja! Kus teised kõik on?" Kui pärast viit minutit vaidlust kedagi kusagilt välja ei voolanud, hakkas Mutrike taipama, et krt! vist tõesti sai päev hiljem tuldud. Aga Mutrike ei tahtnud jonni jätta ja mängis solvunut, sest keegi ei olnud talle öelnud, et sünnipäev reedel on! Sõbranna Sõbranna muigas veel ja ütles, et Mutrike ei oska vist lugeda - Orkutis oli kirjas reedel kell kuus!
"Ei olnud, "vaidles Mutrike vastu ja vedas Sõbranna Sõbrannaga šampuse peale kihla. Ja kaotas kihlveo!
Mis seal siis ikka - Mutrike punastas ja hakkas lahkuma...Kuid Mutrikese Sõbranna on TÕELINE sõbranna - ta oligi oma Sõbranna pannud Mutrikese- valvesse, sest kui Mutrike just pole trammi alla jäänud, siis ta ajas päevad sassi ja saabub laupäeval kell kuus. Mutrikese Sõbranna oli oma Sõbrannale andnud instruktsioonid Mutrike sisse kustuda, šampus avada ja üleüldse Mutrikest lõbustada nii kaua, kuni nad siis ise tagasi koju saabuvad. Sõbranna Sõbranna sai oma ülesandega hästi hakkama, mis ei tähenda muidugi, et ta ei oleks endale lubanud samal ajal sarkastilisi nalju Mutrikese kulul, kuid hea küll... veidike hiljem saabus ka Mutrikese Sõbranna Sünnipäevalapse ja Abikaasaga - Mutrikese auks! Sekund hiljem oli laud kaetud, uus šampus avatud, uued sarkastilised naljad (of koors Mutrikese kulu) lendu lastud ja pidu täies hoos. Mis sellest, et päev hiljem! kellaaeg oli vähemalt õige!
Mutrike oli nagu VIP külaline, veidike piinlikust tundev VIP külaline, aga ikkagi VIP. VERY IMPORTANT PERSON!
Ja kas pole tore kui on olemas sellised Sõbrannad ja Sõbrannade Sõbrannad, kes sind alati ootavad?

(Mõnda aega ei tohiks ma vist lubada endale ühtegi blondi nalja Barbie-Kai ja teiste kohta....)

9 comments:

  1. No aga vähemalt ei jäänud sa ju trammi alla :D

    ReplyDelete
  2. see muidugi näitab seda et tõelised sõbrad tunnevad oma tõelisi sõpru tõeliselt hästi :)

    ReplyDelete
  3. Kurb on see, et sellistel kogunemistel räägitakse sõbralikult taga rohkem ja vähem tuttavaid persoone, Mutrikesele nii meeldib külajuttu ka kuulda, seda ju igal pool ei pakuta enam tänapäeval.
    a seekord oli Mutrike ise külajutu aines:D
    Krt! ja kõik näod jäid üle tšekkimata, uued ja vähem-tuttavad...Krt!Krt! Krt!

    ReplyDelete
  4. Aga ma püüan märtsis selle 10-aasta juubeli siis laupäeval pidada, sul rohkem lootust jõuda :D

    ReplyDelete
  5. siis pead ikka väga rõhutama, et LAUPÄEVAl, et see on päev PÄRAST reedet:D

    ReplyDelete
  6. ja äkki sa jõuad ka kunagi meie kandi külapeole, sul ju oma elus ka üks asjandus veel vahele jäänud, mis alti külapidudel juhtub :D küll siis ka kuuled neid klatsijutte ja paned pärast pidu puzzlet kokku uutest nägudest :D
    NB! Koolikokkutulkek on REEDEL :D

    ReplyDelete
  7. Ära mängi mu niigi kärbunud ajudega. Mõtlesin praegu, et hakkan hulluks minema, et LAUPÄEV ju oli, vaatasin järgi ja 5.dets täitsa laupäev, a siis tuli meelde, et ma igaks juhuks pidin meelde jätma REEDE:DDD

    ReplyDelete
  8. See oli Maiki, kes siin mängis su ajudega... :D

    ReplyDelete
  9. Plõksib palju - ta ei karda, et kui ma külapeole tulen, et äkki ma oma elu esimese asjanduse suunan tema poole:DDDD

    ReplyDelete