Wednesday, November 4, 2009

Mõtteis kaduma läinud


Mutrike on viimasel ajal tihti kuidagi segaduses, sest Mutrike on liiga palju mõtlema hakanud. Mutrikeselt ei oodata mõtlemist, vaid käsu täitmist ja vait olemist, vaikset andmete sisestamist ja tilluke olemist. Piparkoogi- ja siirupilõhn on kadunud. Aga Mutrike aega-ajalt ikka veel mõtleb. Mõtiskleb asjade üle.
Kuigi ei tohiks.
Kellegi meeltesegaduses on Mutrikesele usaldatud mõned kliendid. Mitte liiga palju, sest Tähtsad Inimesed on mures, et äkki Mutrike ei oska, rikub midagi ära, teeb valesti. Hoolimata sellest, et nad isegi ehk ootaksid Mutrikese põrumist, saab Tilluke Inimene sellega hästi hakkama. Mutrikese klient A on aastal 2009 kokku tellinud kaupa 3,1 miljoni raha eest, klient A- l on veel tellimusi 1,2 miljoni eest. Rumal Mutrike arvas, et see on arvestusväärne summa ja tahtis oma klienti natuke toetada, pakkuda tillu-tillukest allahindlust, kuid Tähtsad Inimesed ei arva, et klient A oleks allahindluse ära teeninud. Olevat selline mossitaja! Tähtsad Inimesed toetavad Uut Potensiaalset Klienti, kes kogu aasta jooksul on Tähtsale Ettevõttele sisse toonud 250 tuhat raha, sest neil on sellesse Klienti usku. Neil oli sama suur usk ka klienti B, keda toetati igal moel ja kes pärast ainsat (küll siiski 300 tuhat raha väärt) tellimust end kokku pakkis ja arvas, et see mäng pole ikka temale.
Mutrike ei oska nii laiahaardeliselt mõelda nagu Tähtsad Inimesed ja sellepärast tema ei saagi kõigest õigesti aru. Mutrike vahel ikka loodab veel lubatud piparkookide kallal maiustada, aga Mutrikest ei lubata piparkookidele liiga lähedale. Ta ju ei oska, ei saa hakkama.....
Eile sai Mutrike kliendilt A kirja: "/.../ see, et sa oma sarmi mängu panid ja meile nii kiiresti uue toote saatsid, annab juba head tulemust. Võta arvesse, oled omas töös hea!"
Eelmine nädal sai Mutrike kliendilt U kirja:" You are so kind and good /.../"
Natuke varem kirjutas klient H: "Loodan, et meie koostöös sujub sama hästi ka tulevikus/.../"
Kuu aega tagasi tuli Mutrikesele kiri kliendilt G:" It's a pleasure to work with you, seriously!"
......

Mutrike ei saada neid kõiki kirju cc ja bcc-ga Tähtsatele Inimestele edasi. Teised aga tuletavad ennast üht või teistpidi Tähtsatele Inimestele meelde: "Koostasin täna selle aasta 20000. arve, tööd on küll väga palju, aga mul on hea meel, et meil nii hästi läheb!"
Tähtsad Inimesed lausa müügivad rõõmust: "Keep up the good work!"

Mutrike tahaks piparkooke!
Mutrike tahaks olla flööt , mille südame kaudu muutub tundide sosistamine muusikaks!
Mutrike tahaks kududa riiet niitidega, mida tõmmatakse tema südamest, otsekui tuleks armsamail seda riiet kanda ...

No comments:

Post a Comment